|
Recept na Rajská omáčka s hovězím masem
Recept na Rajská omáčka s hovězím masem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Rajská omáčka s hovězím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
rajčatový protlak hovězí maso mrkev pastiňák cibule hladká mouka bobkový list, nové koření, pepř(celý) cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rajská omáčka s hovězím masem
Recept na Rajská omáčka s hovězím masem: Začneme vývarem z hovězího masa. Na dně papiňáku rozpálíme trochu oleje. Na něm ze všech lehce osmahneme maso, aby se zatáhlo (je možné místo toho vložit maso do už vařící vody, ale maminka to dělává takhle :) ). Zalejeme vodou, přidáme očištěnou mrkev, pastiňák a cibuli (ve šlupce, aby měl vývar barvu) a k tomu bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře. Papiňák uzavřeme a necháme zhruba hodinu vařit. Poté odděláme maso stranou a přecedíme, aby zůstal čistý vývar. Teď k samotné omáčce. V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku, čímž vznikne jíška. Zalijeme vývarem, pořádně rozmícháme a přidáme rajčatový protlak. Necháme zhruba čtvrthodinku vařit. Po odstavení přecedíme přes sítko (případně je možné pouze rozmixovat ponorným mixérem) a dosladíme podle chuti. Nakonec dávám maso do omáčky, aby nevystydlo.
Poznámka k receptu na Rajská omáčka s hovězím masem: Ze zbytku vývaru dělám polévku, nebo se dá schovat do mrazáku na někdy příště.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajská omáčka s hovězím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ilyria
- Datum vložení: 12.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: rajčatový protlak hovězí maso mrkev pastiňák cibule hladká mouka bobkový list, nové koření, pepř(celý) cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajská omáčka s hovězím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajská omáčka s hovězím masem
Vložit příspěvek pro Rajská omáčka s hovězím masem
Předmět: tvrde maso k rajské? | Datum: 19.01.2017 08:23:28 | Autor: Laura | Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního... | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajská omáčka s hovězím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|