|
Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec
Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehna s kostí 2 ks, sůl, čerstvé oregano 1 lžíce, provensálské koření (nemusí být), rajčata cherry 250 g, česnek 3 stroužky. Mouka hladká 1 lžička, máslo lžička, rajčat. protlak 1 lžička. Rýže, sůl + hřebíček 2 ks..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec
Recept na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec: Asi 10 rajčátek si nakrájíme na plátky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí stehna očistíme a opatrně z nich odhrneme kůži. Stehna si osolíme, posypeme oreganem a poklademe plátky rajčat a česneku. Kůži opatrně přetáhneme zpátky a stehna shora posypeme špetkou provensálského koření a lehce osolíme. Připravená stehna dáme do parní nádoby a přiklopíme. Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, přidáme nádobu s kuřaty a necháme pařit asi 40 min. Rýži si propláchneme vodou, necháme okapat a dáme do přídavné nádobky na rýži. Poté rýži zalijeme vodou (1 díl rýže na 1,5 dílu vody - dle rýže). Rýži osolíme a přidáme hřebíček. Po 40 min. paření kuřete si ze spodní nádoby hrnce slijeme vývar do hrnku. Rýži si dáme do parního hrnce - pod kuře - a necháme ještě asi 20 min. pařit. Mezitím si v kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a uděláme si světlou jíšku. Tu zalijeme částí vývaru z hrnečku a necháme asi 15 min. provářet. Na malé pánvi si rozehřejeme kousek másla a na něm orestujeme pokrájený česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Poté přidáme lžičku protlaku, lehce orestujeme a vše přendáme do provařené šťávy v kastrolku. Šťávu dle chuti dosolíme, přidáme pokrájené oregano. Hotové kuře buď na talíři přelijeme šťávou s rajčaty, nebo si dáme porce kuřete ještě na chvíli do hotové šťávy prohřát a pak servírujeme s rýží.
Poznámka k receptu na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec: Teď v letních dnech si ráda dělám jídla, u kterých nemusím trávit moc času a po kterých mi nebude moc těžko. Proto jsem zkusila tuto variantu. Rajčatový protlak se dávat nemusí, ale jídlo má od něj nejen pěknou barvu,ale i dobrou chuť. Místo něj, se může do hotové šťávy přidat pát kapek citronové šťávy. Stehna si lze vykostit- zkrátí se tím doba paření, nebo je naříznout v kloubu, aby se lépe přohřívala. Lze použít i maso bez kůže.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 24.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehna s kostí 2 ks, sůl, čerstvé oregano 1 lžíce, provensálské koření (nemusí být), rajčata cherry 250 g, česnek 3 stroužky. Mouka hladká 1 lžička, máslo lžička, rajčat. protlak 1 lžička. Rýže, sůl + hřebíček 2 ks.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|