|
Recept na Radhošťské halušky
Recept na Radhošťské halušky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Radhošťské halušky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na halušky: 6 větších brambor, 250g polohrubé mouky, 1 vajíčko, sůl, voda na uvaření 800g kysaného zelí, ½ lžičky kmínu, sůl, cukr, 200g domácí uzené slaniny, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky uzené kotlety, 2 domácí klobásky, slunečnicový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Radhošťské halušky
Recept na Radhošťské halušky: Slaninu nakrájíme na kostičky, polovinu odebereme, vyškvaříme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, dorůžova orestujeme a odstavíme. Cibuli vyjmeme a dáme na ubrousek okapat. Oloupané brambory najemno nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu, osolíme, přidáme vajíčko, mouku a vymícháme přiměřeně husté těsto, aby se nerozvařilo. Přes haluškovač pasírujeme těsto do vroucí vody, podvihneme ode dna a necháme ještě minutu provařit. Halušky scedíme, propláchneme teplou vodou a ihned promícháme s vyškvařenou slaninou. Zelí překrájíme na menší kousky, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme zrůžovět, přidáme hladkou mouku, krátce zarestujeme a za stálého míchání vlijeme do zelí. Zelí necháme cca 15 minut provařit a podle potřeby osolíme a osladíme. Na rozehřátém oleji prohřejeme plátky uzeného a na ježka nakrájené klobásy.
Poznámka k receptu na Radhošťské halušky: Toto jídlo můžete ochutnat na Pustevnách.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Radhošťské halušky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 15.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Na halušky: 6 větších brambor, 250g polohrubé mouky, 1 vajíčko, sůl, voda na uvaření 800g kysaného zelí, ½ lžičky kmínu, sůl, cukr, 200g domácí uzené slaniny, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky uzené kotlety, 2 domácí klobásky, slunečnicový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na radhošťské halušky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Radhošťské halušky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Radhošťské halušky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|