|
Recept na Pugliese podle Brinny
Recept na Pugliese podle Brinny je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Pugliese podle Brinny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
mnou oblíbené 500 g hladké pšeničné mouky 300 g míchané mouky - použila jsem pšeničnou chlebovou, pšeničnou žitnou, pšeničnou celozrnnou, a žitnou. všechno promíchám asi 550 - 600 ml vody dále - droždí, cukr, sůl, pšeničné klíčky, semínka, kmín, možno sušenou bramborou kaši, nebo směs na bramborák - tak dvě lžíce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pugliese podle Brinny
Recept na Pugliese podle Brinny: Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky přidám půl lžičky sušeného droždí a ve vhodné nádobce zamíchám dřevěnou vařečkou asi tak 3 minuty. Vznikle hladké těstíčko. Nádobku přikryjeme plastovou folií. po 6 hodinách by kvásek měl zdvojnásobit svůj objem - zamícháme ho a buď hned použijeme, nebo můžeme uložit do chladničky a spotřebovat do 3 dnů. Druhý den použiji zbytek vody, vsypu zbytek mouky, přidám 2 lžičky sušeného droždí, lžičku cukru, a pak podle chutí - lžíci pšeničných klíčků, nebo taky jsem dala 2 lžíce sušené směsi na bramborák a nechám propracovat v pekárně asi 5 minut a pak teprve dát 2 lžičky soli. Používám program dort - který hned míchá - a po skončení míchání pekárnu vypnu a těsto překládám do mísy s víkem. Pokud zpracovávám ručně, je třeba to tak 5 minut propracovat a pak přidat sůl a řádně hníst tak 15 minut. Může se přidat trošku kmínu, nebo semínka jak kdo rád. Těsto dejte do olejem vytřené mísy, stlačte a navrchu potřete olejem. nechte kynout - mělo by zdvojnásobit svůj objem. Nakonec se vyklopí těsto, pomačká prsty - aby ale neutekl všechen vzduch, upraví se bochánek - občas můžete poprášit moukou aby se nelepil, a ten jsem dala kynout do ošatky. Může se i použít cedník, do kterého se dá pláténko vysypané moukou - nejlépe kukuřičnou. nechá se kynout - dá se rozehřát trouba, a když je vykynuto tak se překlopí na plech, upraví se a udělají se krátké zářezy a upeče - tak 15 minut to peču na 220 stupních a pak dopékám na těch 170 - mám horkovzdušnou troubu. až má pěknou barvu, tak zkouším špejlí jestli je hotovo. Na první pohled to vypadá složitě ale výsledek stojí za to. Doporučuji do trouby dát malý plechový kastrůlek s vodou. Ještě lepší je, když těsně před vložením chleba do trouby vhodíte do kastrůlku kostky ledu. Z uvedeného množství byl chléb o hmotnosti 1,30 kg Těstové procento (uvedeno v receptu) Mouka 100% (z toho 87,5% hladká a 12,5%pumprniklová -předpokládám, že je to žitná) Voda 78 % (já používám 75%) droždí 0,82% sůl: 1,9%
Poznámka k receptu na Pugliese podle Brinny: Zdroj: Bible domácího pečení - Rose Levyová Beranbaumová povolení autorky k publikování mám. http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3932 zde rozpis na 500 gr mouky http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=49236 tady i s fotopostupem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pugliese podle Brinny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: simko.jit
- Datum vložení: 14.02.2010
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: mnou oblíbené 500 g hladké pšeničné mouky 300 g míchané mouky - použila jsem pšeničnou chlebovou, pšeničnou žitnou, pšeničnou celozrnnou, a žitnou. všechno promíchám asi 550 - 600 ml vody dále - droždí, cukr, sůl, pšeničné klíčky, semínka, kmín, možno sušenou bramborou kaši, nebo směs na bramborák - tak dvě lžíce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pugliese podle brinny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pugliese podle Brinny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pugliese podle Brinny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|