|
Recept na Pstruží filátka s chutí zázvoru
Recept na Pstruží filátka s chutí zázvoru je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pstruží filátka s chutí zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks pstruha – filety kořen zázvoru (5 cm) petrželová nať máslo, sůl, citron.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pstruží filátka s chutí zázvoru
Recept na Pstruží filátka s chutí zázvoru: Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Prsty vymačkáme zázvorovou šťávu (je jí opravdu dost) a suchou dřeň ze šťávy odstraníme. Přidáme kávovou lžičku šťávy z čerstvého citronu a trochu jemně nasekané petrželové natě. Vše smícháme a necháme chvilku odležet. Do pekáčku si dáme pečící papír, který potřeme kouskem másla. Na vymazaný pečící papír položíme vedle sebe kůží dolů dva osolené filety ze pstruha. Povrch polijeme vyrobenou zázvorovou šťávou, na každý filet dáme kousek másla a pečeme v rozpálené troubě na nejvyšší výkon, dokud povrch filátek nezačne zlátnout. Podáváme s opečeným vařeným bramborem a pikantní tatarskou omáčkou.
Poznámka k receptu na Pstruží filátka s chutí zázvoru: Suchou zázvorovou dřeň použijte do čaje :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pstruží filátka s chutí zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.03.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 ks pstruha – filety kořen zázvoru (5 cm) petrželová nať máslo, sůl, citron
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pstruží filátka s chutí zázvoru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pstruží filátka s chutí zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pstruží filátka s chutí zázvoru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|