RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší, recepty Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší, Pstruh, na, šalvějovo-rozmarýnovém, másle, pole


Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší

Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 vykuchaní pstruzi 80g másla 8 větviček rozmarýnu 30 malých lístků šalvěje 1 oloupaný citron mořská sůl + kousek citronu na podávání na polentovou kaši: 90g polenty 310ml plnotučného mléka 2 lžíce másla barevný pepř mořská sůl.

Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší
Zvětšit obrázek

Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší

Recept na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší:
Nejdříve si vyrobte bylinkové máslo. Na velmi mírném plameni rozpusťte v silnostěnné pánvi 80g másla. Přidejte 6 větviček rozmarýnu i 24 lístků šalvěje a společně prohřívejte asi tak 20 minut. Aroma bylinek se tak uvolní do rozehřátého tuku, aniž by se máslo přepálilo. Vyjměte bylinky, nebo vše přeceďte. 2 lžíce másla dejte do menší misky a uložte na pár minut do mrazničky ztuhnout. Mezitím si připravte 2 kusy alobalu (tak, aby se do nich dal pohodlně zabalit pstruh) a na ně položte o něco menší archy pečicího papíru. Pokapejte je troškou bylinkového másla. Rozehřejte si troubu na 200°C. Pstruhy důkladně omyjte a posolte zevnitř i zvenčí čerstvě mletou mořskou solí. Jejich břišní dutiny naplňte plátky citronu, větvičkou rozmarýnu a lžící ztuhlého bylinkového másla vytaženého z mrazničky. Na kůži jim rozložte zbylé šalvějové lístky. Pokapejte je troškou bylinkového másla (něco málo si ponechejte stranou na podávání) a zabalte do pevných balíčků. Pstruhy vložte na plech a dejte je do trouby asi tak na 40 minut. Poté balíčky otevřete a takto je nechte ještě 5 minut dopékat, až jim krásně zezlátne kůžička podle vašich představ. Zatímco máte pstruhy v troubě, připravte si polentovou kaši. 310 ml mléka smíchejte s 250 ml vody a dejte vařit na střední plamen. Jakmile dosáhnete bodu varu, ztlumte plamen na minimum a jednou rukou přisypávejte polentu v tenkém pramínku zatímco druhou pořádně míchejte metličkou nebo spirálou, aby se v kaši neudělaly hrudky. Za neustálého míchání vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu polenty (instatní polentě stačí pár minut, běžná potřebuje několik desítek minut). Jakmile je kaše uvařená (polenta se dokonale rozvařila a při ochutnání necítíte v ústech žádné tvrdší kousky), zjemněte ji dvěma lžícemi másla a dosolte a opepřete podle chuti.7 Když je pstruh pěkně dozlatova vypečený, vyndejte mu z břišní dutiny rozmarýn i citrony, stejně jako lístky z kůže a položte ho na talíř společně s polentovou kaší (tu můžete servírovat buď klasicky, nebo z ní pomocí lžíce vytvarovat velké noky). Nakonec ho pokapejte zbytkem bylinkového másla (možná ho budete muset trošku rozehřát) a podávejte s kouskem citronu.

Poznámka k receptu na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší:
Tipy a triky kk receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pstruh-na-salvejo...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 10.06.2013
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 2 vykuchaní pstruzi 80g másla 8 větviček rozmarýnu 30 malých lístků šalvěje 1 oloupaný citron mořská sůl + kousek citronu na podávání na polentovou kaši: 90g polenty 310ml plnotučného mléka 2 lžíce másla barevný pepř mořská sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pstruh na šalvějovo-rozmarýnovém másle s polentovou kaší

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist