Recept na Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb
Recept na Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 150 ml podmáslí nebo mléka 200 g šťouchaných brambor 250 g žitné chlebové mouky 250 g hladké mouky 3 lžíce oleje 2,5 lžičky soli 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 1 lžíce kmínu 1 lžíce otrub hrst ovesných vloček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb
Recept na Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb: Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb: Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 13 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 12.05.2010
- Počet porcí: na 1 velký obdélníkový plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 150 ml podmáslí nebo mléka 200 g šťouchaných brambor 250 g žitné chlebové mouky 250 g hladké mouky 3 lžíce oleje 2,5 lžičky soli 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 1 lžíce kmínu 1 lžíce otrub hrst ovesných vloček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pšenično-žitný kváskový bramborový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb
|
|