|
Recept na Pruhovaná pečeně v alobalu
Recept na Pruhovaná pečeně v alobalu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pruhovaná pečeně v alobalu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg krkovice bez kosti vcelku 2 kuřecí prsa 15dkg uzené slaniny 6 stroužků česneku (použila jsem sušené plátky) sůl pepř kmín 1 cibule olej (použila jsem palmový tuk).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pruhovaná pečeně v alobalu
Recept na Pruhovaná pečeně v alobalu: Každé kuřecí prso rozkrojíme na 3 plátky. Plát krkovice rozdělíme na 2 části, každou nakrojíme na 4 stejně široké plátky - zářezy nedokrojíme. Maso "otevřeme", osolíme a opepříme,vložíme plátky uzené slaniny a plátek kuřecího masa, poklademe plátky česneku. Všechna "patra" masa pevně stlačíme dohromady, osolíme, opepříme a okmínujeme a zabalíme do alobalu. Na spodek alobalu dáme trochu tuku, kousek dáme i nahoru na maso. Stejně připravíme i druhý kus krkovice a oba zabalené kusy dáme péct na 60min. do trouby na 230°C. Po upečení opatrně rozbalíme balíčky, vypečenou šťávu slijeme stranou a maso dáme zpět do trouby zezlátnout na 10min. Na pánvičce osmažíme do zlata nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile je opravdu zlatavá, zalijeme výpekem z pečeně a provaříme. Hotovou pečeni krájíme přes vrstvy, je hezky pruhovaná a šťavnatá.
Poznámka k receptu na Pruhovaná pečeně v alobalu: Krkovici vcelku lze nahradit 8 plátky krkovice bez kosti, díky upevnění v alobalu bude maso držet stejně. Doporučuji se porozhlédnout po palmovém tuku, používám jej zatím krátce, ale nemůžu si ho vynachválit :) http://www.dia-potraviny.cz/palmovy-tuk.html
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pruhovaná pečeně v alobalu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 18.02.2011
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1kg krkovice bez kosti vcelku 2 kuřecí prsa 15dkg uzené slaniny 6 stroužků česneku (použila jsem sušené plátky) sůl pepř kmín 1 cibule olej (použila jsem palmový tuk)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pruhovaná pečeně v alobalu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pruhovaná pečeně v alobalu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pruhovaná pečeně v alobalu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|