|
Recept na Prívarok z hlávkového zelí
Recept na Prívarok z hlávkového zelí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Prívarok z hlávkového zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 hlávky kapusty ( zelí ), 1 lyžička rasce ( kmínu ), soľ, 1 dl mlieka, 1 lyžica hladkej múky, ocot, cukor.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prívarok z hlávkového zelí
Recept na Prívarok z hlávkového zelí: Kapustu ( zelí ) narežeme na hrubšie pásiky a soľou a rascou uvaríme do mäkka ( asi 15 minút ). Vody dáme len toľko, aby bola kapusta zakrytá. Mäkkú kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a na slabom ohni krátko povaríme. Dochutíme cukrom a octom. Prívarok má byť príjemne sladkokyslý. Podávame s fašírkou, kúskom mäsa, klobásou na paprike a cibuľke, opečenou klobásou a pod. K tomu chlieb, príp. zemiaky.
Poznámka k receptu na Prívarok z hlávkového zelí: tejaja: Uznávám připomínky kamarádek a i tvůj názor Terezko. Uznávám, že je na různých chutích v určitých regionech. Nechtěl jsem prodražovat ale snaha byla zlepšení, mohu li říci i zelnici do luxusu. Snad proto i "Selská" - čeleďíni jedli jistě trochu s méně šlehačkou. A je pravda, že i dnes, když to trochu jde není třeba přidávat vydatnost ,. Vždyť jsme už tak dost tuční. Myslím si sebe, abych někoho nenaštval. Sám bych měl přibrzdit. AHOJ.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prívarok z hlávkového zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 23.07.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1/2 hlávky kapusty ( zelí ), 1 lyžička rasce ( kmínu ), soľ, 1 dl mlieka, 1 lyžica hladkej múky, ocot, cukor
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prívarok z hlávkového zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prívarok z hlávkového zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prívarok z hlávkového zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|