RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem, recepty Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem, Prejt, na, škvarkách,se, zelím, bramborem


Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem

Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g jelítkového prejtu s kroupama/polotovar ve střevě na tlačenku 2 lžíce vepřového sádla 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků 1 menší nadrobno nakrájená cibule ¼ lžičky mletého muškátového oříšku 1 lžička sušené majoránky sůl a mletý pepř na dochucení dále budeme potřebovat 640 g sterilovaného zelí/1 velká sklenice 200 ml vody 1 lžíce sádla 1 menší nadrobno nakrájená cibule 1 lžíce hladké mouky sůl na dochucení na osobu 2-3 brambory.

Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Zvětšit obrázek

Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem

Recept na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem:
Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a necháme chvíli zchladnout. Poté zalijeme 100ml studené vody, promícháme a do vzniklé zásmažkové“kaše“přidáme zelí i s nálevem. Znova promícháme a přikryté pokličkou dusíme na slabém plameni 20minut. Během dušení občas promícháme a podléváme vodou. Než budeme mít zelí měkké, dáme do vařící, osolené vody vařit oloupané, na polovinu překrojené brambory. Na osobu počítáme 2a1/2kusů střední velikosti. Po 20minutách ostrým nožem, nebo vidličkou vyzkoušíme, jsou-li brambory měkké. Jestli ano, vodu scedíme. Mezitím si přichystáme prejt. Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme škvarky. Až začnou malinko pouštět tuk, přidáme cibuli, promícháme a cca 3minuty smažíme. Dále přidáme nakrájený prejt, podlijeme 2lžícemi vody a za občasného míchání ode dna necháme slabým varem prejt rozpustit. Pak přidáme všechno koření, znova promícháme a ještě 5minut podusíme. Podle chuti přisolíme(prejt je mírně nasládlé chuti) a podáváme společně se zelím a bramborem.

Poznámka k receptu na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem:
Někdy, když je více času, tak takto podušený prejt dávám ještě na 20minut zapéct v sádlem vymazaném pekáčku do předehřáté trouby. Zapečený prejt pak má hezky křupavou kůrčičku. Pokud se nám nechce dělat zelí, stačí nějaký dobrý, zeleninový salát. Můžeme také podávat s kyselým okurkem a chlebem. Já k prejtu dělávám zavařené cuketové zelíhttp://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-zel...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 09.04.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 600 g jelítkového prejtu s kroupama/polotovar ve střevě na tlačenku 2 lžíce vepřového sádla 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků 1 menší nadrobno nakrájená cibule ¼ lžičky mletého muškátového oříšku 1 lžička sušené majoránky sůl a mletý pepř na dochucení dále budeme potřebovat 640 g sterilovaného zelí/1 velká sklenice 200 ml vody 1 lžíce sádla 1 menší nadrobno nakrájená cibule 1 lžíce hladké mouky sůl na dochucení na osobu 2-3 brambory
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prejt na škvarkách,se zelím a bramborem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist