Recept na Povidlovo-makoví ježci
Recept na Povidlovo-makoví ježci je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Povidlovo-makoví ježci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto 300 g hladké mouky 10 g droždí 5 lžic mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky jedlé sody 160 g másla 2 žloutky špetka soli Povidlovo-maková náplň 250 g švestkových povidel 100 g mletého máku 1 vanilkový cukr 1 lžička mletého hřebíčku 1 lžička mleté skořice rum Na obalení sníh ze dvou bílků 100 g mandlových plátků moučkový a vanilkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Povidlovo-makoví ježci
Recept na Povidlovo-makoví ježci: Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet. Mezitím si přichystáme náplň – smícháme povidla s mletým mákem, cukrem, kořením a trochou rumu. S povidly se nám musí dobře pracovat – nesmí být řídká. Těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme dotenka na asi 2 mm, rádýlkem krájíme čtverce 7 × 7 cm, klademe kopečky povidel, dobře zabalíme do tvaru malých měšců. Na vále necháme odpočinout a ušleháme sníh z bílků. Špičky měšců máčíme ve sněhu a obalujeme v mandlích. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170 °C 15−20 minut dorůžova. Teplé ježky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Zkoušela jsem to i listového těsta a také moc dobré
Poznámka k receptu na Povidlovo-makoví ježci: Tento recept jsem vyzkoušela a pochází od - Kluci v akci
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidlovo-makoví ježci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: slunickovin
- Datum vložení: 26.01.2013
- Počet porcí: asi 42ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: Těsto 300 g hladké mouky 10 g droždí 5 lžic mléka 2 lžičky cukru 2 lžičky jedlé sody 160 g másla 2 žloutky špetka soli Povidlovo-maková náplň 250 g švestkových povidel 100 g mletého máku 1 vanilkový cukr 1 lžička mletého hřebíčku 1 lžička mleté skořice rum Na obalení sníh ze dvou bílků 100 g mandlových plátků moučkový a vanilkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidlovo-makoví ježci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidlovo-makoví ježci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidlovo-makoví ježci
|
|