|
Recept na Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší
Recept na Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg vepřového bůčku, kůže naříznutá do mřížky 3 snítky rozmarýnu, lístky odrhnuté 2 lžičky hrubé mořské soli 1 lžička drceného barevného pepře na kaši: 750 g celeru 1 velká brambora 2 zralé hrušky 3 lžíce smetany ke šlehání 1 lžíce másla sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší
Recept na Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší: Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220, horkovzdušné 200 stupňů. Pak teplotu snižte na 170 (150) stupňů a pečte další zhruba 1,5 hodiny. Potom teplotu opět zvyšte a pečte dalších dvacet minut dokřupava. Takto je to napsáno v receptu. Já, protože peču maso v kuchyňském sporáku na dřevo (nemá konkurenci) jsem pekla asi dvě a půl hodiny přikryté,rozdělené na menší kusy, pak asi půl hodiny odkryté. Celer a brambor rozkrájené na malé kostičky uvařte v osolené vodě skoro doměkka, přisypte pokrájené hrušky a dovařte. Důkladně zceďte, rozšťouchejte dohladka (ideální je lis na brambory), zašlehejte smetanu a máslo. Nesnažte se nahradit mlékem, kaše by byla vodová. A opravdu jen tři lžíce smetany! Osolte a chcete-li opepřete.
Poznámka k receptu na Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší: Zdroj: Apetit
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 24.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,5 kg vepřového bůčku, kůže naříznutá do mřížky 3 snítky rozmarýnu, lístky odrhnuté 2 lžičky hrubé mořské soli 1 lžička drceného barevného pepře na kaši: 750 g celeru 1 velká brambora 2 zralé hrušky 3 lžíce smetany ke šlehání 1 lžíce másla sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|