|
Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti ( pro kostihryzce klidně i s kostí ) čerstvě drcený pepř a sůl ( pepř lze nahradit pepřovým kořením od Kotanyi ) menší svazek rozmarýnu 3 lžíce oleje nebo sádla 2 cibule, nejlépe červené ( měla jsem růžovou ) 1 kg bílého hlávkového zelí 2 červená jablka 400 ml bílého suchého vína 4 lžíce pomerančového džemu 5 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce bílého vinného octa či citronové šťávy 2 lžíce krupicového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí: Den předem si připravíme maso. Zlehka plátky naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Potřeme olejem ( dala jsem olivový ) a hojně opepříme čerstvě drceným pepřem nebo pepřovým kořením, do masa vetřeme jehličky rozmarýnu. NESOLÍME. Dáme do uzavíratelné nádoby a vložíme do lednice, ideálně přes noc. V den D si do pekáčku( který je vhodný i na pečení v troubě ) dáme tuk ( olej nebo sádlo ) a nahrubo nakrájené cibule. Necháme zesklovatět a přidáme nakrouhané zelí. Přilejeme víno a vaříme, dokud zelí nezačne měknout. Poté přidáme jablka i se slupkou, překrájená na osminky a samozřejmě bez jadřinců. Do zelí vmícháme 2 lžíce džemu, do kterého přidáme najemno nastrouhaný zázvor, dále cukr, ocet a sůl. Vaříme dalších cca 5 minut. Zelí ochutnáme a doladíme chutě.. Mezitím si ve druhé pánvi, nejlépe steakové, rozpálíme tuk, vložíme krkovici, kterou těsně před tím osolíme a zprudka restujeme z každé strany 7 minut. Po této době maso potřeme z obou stran zbývajícím džemem a ještě chvilku, ale na mírnějším plameni, opékáme.. asi tak dalších 6 minutek. Maso přemístíme do kastrolu se zelím. Do pánve, ve které jsme restovali maso, vlijeme decku vína, odmícháme ze dna a boků všechny přípečky a obsah pánve přelijeme přes maso. Pekáč nebo kastrol přikryjeme poklicí a dáme do trouby, předehřáte na 150 st. ( horkovzduch ). Pečeme cca 90 minut, nepodléváme už ničím. Asi tak 15 minut před dokončením sundáme poklici a necháme udělat hezkou kůrčičku.
Poznámka k receptu na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí: Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin. Je to šťavnatá záležitost..zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi. Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 27.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti ( pro kostihryzce klidně i s kostí ) čerstvě drcený pepř a sůl ( pepř lze nahradit pepřovým kořením od Kotanyi ) menší svazek rozmarýnu 3 lžíce oleje nebo sádla 2 cibule, nejlépe červené ( měla jsem růžovou ) 1 kg bílého hlávkového zelí 2 červená jablka 400 ml bílého suchého vína 4 lžíce pomerančového džemu 5 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce bílého vinného octa či citronové šťávy 2 lžíce krupicového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|