RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu, recepty Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu, Pomalejší, výtečná, pečeně, kac


Recept na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

Recept na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Polovina kachny, 3 kuřecí stehna, 1/2 citronu(nebo pomeranče), zázvor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, celý kmín, sůl, teplá voda..

Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu
Zvětšit obrázek

Recept na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

Recept na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu:
Kachnu i kuře si rozsekáme na menší porce, maso osolíme ze všech stran, naskládáme do pekáče, posypeme kmínem a zázvorem, mezi maso nastrkáme celou omytou cibuli se slupkou a stroužky česneku neoloupaného a oloupanou půlkou citronu s vyřezanými hořkými kousky a zastrkáme mezi maso jen čisté půlměsíčky, podlijeme půl litrem vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 13O°C. Po hodině maso přelívámeme vypečeným sádlem se šťávou a je-li sádla moc, něco si slijeme do hrnečku. Ještě přilijeme vodu, pokud se nám hodně vypekla, znova přikryjeme a pečeme další hodinu stále na 130°C. Pak znova přelíváme maso, kdyby se nám zdálo že se šťáva vypekla a bylo by jí málo ještě přilijeme vodu. Troubu nastavíme na 180-200°C, již nepřikrýváme a dopékáme ještě 4O minut.

Poznámka k receptu na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu:
Inspiroval mě recept na pomalou kachnu z Jindřichohradeckého deníku, který jsem si upravila k naší chuti. Můžu vám s čistým svědomím sdělit, že tak dobře upečenou kachnu jsem ještě nejedla! Maso odpadávalo od kosti a maso z kuřete chutnalo úplně jako ta kachna. Jinak už jí péct vážně nebudu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 03.04.2012
  • Počet porcí: tak kolem 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Polovina kachny, 3 kuřecí stehna, 1/2 citronu(nebo pomeranče), zázvor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, celý kmín, sůl, teplá voda.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist