|
Recept na Polévka s uzenou paprikou a mlékem
Recept na Polévka s uzenou paprikou a mlékem je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévka s uzenou paprikou a mlékem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g vařených brambor nakrájených na kostičky 1 nožička klobásy (zde maďarská koňská) 2 nožičky párku 2 lžičky sladké papriky 4 lžíce oleje (sádla) 1 střední cibule nakrájená najemno 2 lžíce hladké mouky 300 ml mléka 2 kostičky masoxu 1 lžíce jemné uzené papriky sůl, pepř, mletý kmín 1 lžíce majoránky 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku v případě potřeby lze dohustit instantní jíškou cca 1 litr vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka s uzenou paprikou a mlékem
Recept na Polévka s uzenou paprikou a mlékem: Cibulku zpěníme na oleji dorůžova, přidáme mouku a jíšku, necháme lehce zasmahnout. Pak po troškách přidáváme studenou vodu a mícháme, aby nevznikly hrudky, přisypeme obyčejnou papriku, rychle promícháme a přidáme mléko s masoxem. Necháme 15 minut provařit. Pak vsypeme brambory. Na trošce oleje osmahneme uzeninu nakrájenou na tenká kolečka a nakonec k ní přidáme uzenou papriku, mletý kmín a vše vložíme do polévky. Dochutíme pepřem, česnekema, majoránkou a případně dosolíme.
Poznámka k receptu na Polévka s uzenou paprikou a mlékem: Byla to dnešní "rychlopolívka". Určitě je lepší místo masoxu použít hovězí vývar, ale já potřebovala honem nějakou časově nenáročnou a teplou svačinku, tak jsem volila "instantní" cestu. Brambory zbyly od oběda, bez obav ale použijte i syrové a dejte je do vývaru vařit do změknutí. P.S: Pečivo, které je na obrázku, jsou skvělé domácí tatarkové bagetky podle Cathleen :-)http://www.toprecepty.cz/recept/7864-tatarkove-bag...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka s uzenou paprikou a mlékem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 30.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 300 g vařených brambor nakrájených na kostičky 1 nožička klobásy (zde maďarská koňská) 2 nožičky párku 2 lžičky sladké papriky 4 lžíce oleje (sádla) 1 střední cibule nakrájená najemno 2 lžíce hladké mouky 300 ml mléka 2 kostičky masoxu 1 lžíce jemné uzené papriky sůl, pepř, mletý kmín 1 lžíce majoránky 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku v případě potřeby lze dohustit instantní jíškou cca 1 litr vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka s uzenou paprikou a mlékem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka s uzenou paprikou a mlékem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka s uzenou paprikou a mlékem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|