|
Recept na Pohanka se zelím a uzeným masem
Recept na Pohanka se zelím a uzeným masem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Pohanka se zelím a uzeným masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g kysaného zelí 3 velké cibule 150 g uzeného masa (nebo uzeného tofu) 450 g pohanky – krup sůl pepř cukr kmín olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pohanka se zelím a uzeným masem
Recept na Pohanka se zelím a uzeným masem: Na oleji dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, stačí ho opravdu jen malý kousek pro ovonění celého pokrmu. Kysané zelí slijeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme ho k cibulovému základu. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme lžičku kmínu, lžičku cukru, osolíme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut doměkka. Mezitím si připravíme pohanku – umytou pohanku vsypeme do dvojnásobného množství vroucí osolené vody a znovu přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme hrnec ze sporáku, přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe v peřinách. Hotovou pohanku smícháme s podušeným zelím, podle chuti osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou ještě alespoň 10 minut dojít, aby se propojily chutě.
Poznámka k receptu na Pohanka se zelím a uzeným masem: Pro vegetariány nahradíme uzené maso uzeným tofu. V tom případě ale nejdříve podusíme zelí na cibulce a tofu vmícháme až na poslední dvě minuty dušení. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pohanka se zelím a uzeným masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 23.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 700 g kysaného zelí 3 velké cibule 150 g uzeného masa (nebo uzeného tofu) 450 g pohanky – krup sůl pepř cukr kmín olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pohanka se zelím a uzeným masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pohanka se zelím a uzeným masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pohanka se zelím a uzeným masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|