|
Recept na Podmáslový chléb v římském hrnci
Recept na Podmáslový chléb v římském hrnci je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Podmáslový chléb v římském hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
130 ml vody, 200 ml (necelých 220 g) kysaného podmáslí, 2 lžičky cukru, 17 -20 g droždí, 2 lžičky drceného kmínu, 2 rovné lžičky soli, 130 g žitné chlebové mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 280-300 g hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podmáslový chléb v římském hrnci
Recept na Podmáslový chléb v římském hrnci: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského hrnce na pečící papír. Svrchu několikrát nařízneme a necháme asi půl hodiny kynout. Zakryjeme poklicí, vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200-220°C a necháme hodinu péct. Poklici odkryjeme a chleba dopečeme bez ní, aby kůrka chytla barvu (10-20 minut).
Poznámka k receptu na Podmáslový chléb v římském hrnci: Za nápad péct chleba v římském hrnci děkuji naší Merylas http://www.toprecepty.cz/recept/10122-chleb-peceny... Zdroj receptu: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podmáslový chléb v římském hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 10.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 130 ml vody, 200 ml (necelých 220 g) kysaného podmáslí, 2 lžičky cukru, 17 -20 g droždí, 2 lžičky drceného kmínu, 2 rovné lžičky soli, 130 g žitné chlebové mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 280-300 g hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podmáslový chléb v římském hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podmáslový chléb v římském hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podmáslový chléb v římském hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|