|
Recept na Plokkfiskur (islandská rybí kaše)
Recept na Plokkfiskur (islandská rybí kaše) je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Plokkfiskur (islandská rybí kaše) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší cibule, pořádná lžíce másla, 1 smetana (šlehačka), cca 400 g tresky, 2 velké brambory, strouhaný sýr, rybí koření, bílý pepř, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plokkfiskur (islandská rybí kaše)
Recept na Plokkfiskur (islandská rybí kaše): Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu, vytáhnu z mrazáku a šoupnu ji rovnou do vody vařit). Rybě, pokud je rozmražená, stačí jí cca 7-10minut, pokud je zmražená, o 3-5 minut déle.... Cibuli nakrájím na tenké půlměsíčky a dám na máslo osmahnout do sklovata. Zaliju smetanou (cca 250-350ml) a nechám provařit. Po pár minutách začne smetana houstnout. Mezitím už scezenou rybu vidličkou rozmačkám na drobno a přidám do smetany a rovnou tam soupnu i brambory. Přidám rybí koření a bílý pepř a pokud je třeba, i sůl....pokud je směs nepříliš hustá, můžete zahustit trochou instantní jíšky....Celou hmotu premístím do zapékací misky, posypu sýrem a šoupnu do trouby na cca 200°C/15min a pak to přepnu na gril na cca 2-3 min, ať to chytne zlatou barvu. Nejlepší je k tomu opečený toustový chleba, potřený máslem a výborně se k tomu hodí vařená či dušená baby karotka....Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Plokkfiskur (islandská rybí kaše): Toto množství vystačí pro 4 "normální" jedlíky, takže běžná rodina (2 dospělí a 2 děti) ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plokkfiskur (islandská rybí kaše), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Reny2
- Datum vložení: 28.04.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 větší cibule, pořádná lžíce másla, 1 smetana (šlehačka), cca 400 g tresky, 2 velké brambory, strouhaný sýr, rybí koření, bílý pepř, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plokkfiskur (islandská rybí kaše),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plokkfiskur (islandská rybí kaše) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plokkfiskur (islandská rybí kaše)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|