|
Recept na Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku
Recept na Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 velkých žampionů 220g sýra Niva 150g sýra Eidam 250g nakrájených plátků anglické slaniny 150g slaniny vcelku-použila jsem debrecínský špek 1 velká cibule 1 tenký plátek másla,nebo 1 PL oleje 2 kostky zeleninového bujonu 2 dl vody nasekané zelené bylinky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku
Recept na Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku: Ve 2dl vody necháme rozvařit 2kostky zeleninového bujonu.Žampiony sloupneme a vyřízneme nožky.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě překrojíme na polovinu,žampionové nožky rozkrojíme na silné plátky.Celou slaninu nakrájíme na drobnější kostičky.Nivu nastrouháme na velkých slzičkách struhadla,eidam na malých slzičkách a sýry společně promícháme.Zapneme si troubu na rozehřátí a nachystáme si zapékací mísu.Ve větším kastrůlku na rozehřátém tuku 4minuty smažíme nakrájenou slaninu,pak přidáme cibuli,nakrájené nožky,promícháme a vypneme.Přichystané kloboučky žampionů naplníme promíchanými sýry,zabalíme do kříže nakrájenou anglickou slaninou a pokud bude třeba,zajistíme párátkem,aby slanina držela.Do připravené zapékací mísy předěláme z kastrůlku osmaženou směsku slaniny,cibule a nožek,na to narovnáme naplněné a do anglické zabalené žampiony,podlijeme připraveným zeleninovým vývarem,přiklopíme víkem,nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme na plný výkon 30minut.Podáváme s bramborovou kaší,nebo šťouchanými brambory,přelté výbornou šťávou a posypané zelenýma bylinkama.Hodí se i bílé pečivo.
Poznámka k receptu na Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku: Na trhu měli nádherně veliké žampiony,kterým nešlo odolat a takto upravené nám velice chutnaly.Šťávu jsem nezahusťovala,nechala jsem přírodní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 03.10.2011
- Počet porcí: 3-4 porce(podle velikosti žampionů)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 10 velkých žampionů 220g sýra Niva 150g sýra Eidam 250g nakrájených plátků anglické slaniny 150g slaniny vcelku-použila jsem debrecínský špek 1 velká cibule 1 tenký plátek másla,nebo 1 PL oleje 2 kostky zeleninového bujonu 2 dl vody nasekané zelené bylinky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony ve šťavnatém lůžku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|