|
Recept na Plnene vinne listy
Recept na Plnene vinne listy je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Plnene vinne listy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g cerstvych vinnych listu (mohou byt i z divoce rostouci revy) 300 g mleteho hoveziho masa 300 g ryze 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/4 lzicky mlete skorice 1 rovna lzicka soli spetka pepre 2 - 3 rajcata hovezi vyvar (nebo bujon + voda).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plnene vinne listy
Recept na Plnene vinne listy: Vinnym listum odstranime stopky a postupne je vkladame do vrouci osolene vody. Kdyz zmeni barvu na hnedozelenou, coz trva tak pul minutky, listy vyjmeme a nechame na situ okapat a vychladnout. Syrovou ryzi nekolikrat proplachneme horkou vodou a smichame s mletym masem, novym korenim, skorici, peprem a soli. Jednotlive vinne listy otocime lesklou stranou na podlozku, poklademe trochou ryzove nadivky (u sirsi strany, kde byla stopka - viz. foto), okraje prelozime a stocime do rulicky (viz. foto). Nadivky nedavame prilis velkou vrstvu, ryze by se neuvarila. Takto zabalene rulicky skladame ve vrstvach do hrnce s vyssim okrajem, pricemz jednotlive vrstvy prolozime na kolecka nakrajenymi rajcaty. Cele zatizime nekolika vidlickami, zalijeme vyvarem (lehce nad uroven zavitku) a pod poklickou (na mirnem ohni) varime 1 hodinu. Podle potreby dale lehce podlevame vyvarem. Podavame s pecivem, zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany nebo bileho jogurtu.
Poznámka k receptu na Plnene vinne listy: Na dno hrnce je mozne polozit kousky jehneciho masa, a pak teprve vrstvit jednotlive zavitky. Stejne tak v nadivce muzeme mlete hovezi maso nahradit jehnecim. Listy revy doporucuji vybirat jemnejsi, ne prilis tvrde. Zavitky je mozne uchovat v mraznicce ( syrove i varene). K zavitkum se skvele hodi arabsky salat Tabouleh.http://www.toprecepty.cz/recept/31134-hrnickovy-sa...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plnene vinne listy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 22.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 450 g cerstvych vinnych listu (mohou byt i z divoce rostouci revy) 300 g mleteho hoveziho masa 300 g ryze 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/4 lzicky mlete skorice 1 rovna lzicka soli spetka pepre 2 - 3 rajcata hovezi vyvar (nebo bujon + voda)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plnene vinne listy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plnene vinne listy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plnene vinne listy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|