Recept na Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem
Recept na Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Tenké plátky vepřové pečeně (já měla přímo plátky určené na grilování – viz foto) 1 KL majoránky (nejlépe čerstvé) Špetka koření Steak 7 pepřů Několik kapek zelené chilli omáčky (i jiná chilli omáčka) 1 nakládaná chilli paprička (lze i sušená nebo můžeme vynechat) – nadrobno pokrájené Strouhaný sýr Sůl. Kmín, zelenina na oblohu (já použila sterilovanou kapii).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem
Recept na Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem: V hrníčku smícháme veškeré ingredience, směs by neměla být vyloženě ostrá a měla by být trochu víc cítit majoránka. Plátky masa rozložíme, nařízneme po okrajích a jen velmi jemně je dlaní naklepneme. Vetřeme z obou stran směs koření a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme na plátky brambory. Rozpálíme ve 2 pánvích tuk, na 1 vložíme plátky masa, zprudka osmahneme po obou stranách, snížíme teplotu a dosmažíme při opatrném obracení do měkka. Vypneme plotýnku a zasypeme plátky sýrem. Pod pokličkou necháme roztavit. Na 2.pánvi osmažíme osolené a okmínované plátky brambor do růžova. Oboje by nemělo trvat déle jak 8 minut. Původní představa byla, že uvařím brambory, rozmáčknu dlaní, aby ještě držely tvar a dám upéci do trouby. Z technických důvodů („odchází“ mi trouba) jsem volila tuto méně zdravou variantu.
Poznámka k receptu na Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem: Tyto plátky se dají použít i na gril. Recept je mírně upravený a pod názvem Plátky starého majora je na zadní straně balíčku masa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Tenké plátky vepřové pečeně (já měla přímo plátky určené na grilování – viz foto) 1 KL majoránky (nejlépe čerstvé) Špetka koření Steak 7 pepřů Několik kapek zelené chilli omáčky (i jiná chilli omáčka) 1 nakládaná chilli paprička (lze i sušená nebo můžeme vynechat) – nadrobno pokrájené Strouhaný sýr Sůl. Kmín, zelenina na oblohu (já použila sterilovanou kapii)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plátky na majoránce s pikantním kořením a smaženým bramborem
|
|