|
Recept na Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Recept na Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: • 20 g kvasnic • 200 ml vody • 1 dl oleje • 500 g hladké mouky • 1 lžička cukru • Špetka soli Rajčatová omáčka: • 1 stroužek česneku • 2 lžíce olivového oleje • 1 konzerva krájených loupaných rajčat (400g) • Oregano,,bazalka, pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Recept na Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu: Těsto: 1)Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. 2) Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). 3)Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) 4)Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. 5) Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. 6) Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Rajčatová omáčka: 1) Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. 2)Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min. 3)Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje. Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými. Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze. Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Petan (Petr)
- Datum vložení: 03.05.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Těsto: • 20 g kvasnic • 200 ml vody • 1 dl oleje • 500 g hladké mouky • 1 lžička cukru • Špetka soli Rajčatová omáčka: • 1 stroužek česneku • 2 lžíce olivového oleje • 1 konzerva krájených loupaných rajčat (400g) • Oregano,,bazalka, pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|