|
Recept na Pizza duo
Recept na Pizza duo je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Pizza duo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 ml vody,5 lžic oliv. oleje, 2 lž. soli,500 gr. hl. mouky,20 gr. droždí/cca 1/2 kostky/. Omáčka: 1/2 l tomatové dřeně/ prodává se v tetrapaku/,2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli,1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky koření na Pizzu / nebo tymián a oregano/. olej. Na ozdobu a chuť: Tvrdý sýr/ nebo niva /, šunka, rybičky, cibule, paprika, olivy ap..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pizza duo
Recept na Pizza duo: Z dáných surovin vyrobíme těsto a necháme 1/2 hod kynout. Na pánvi rezehřejeme trochu oleje a osmahneme na velmi drobno krájenou cibuli, přidáme tomatovou dřeň, utřený česnek se solí, cukr, koření na Pizzu a 5 minut provaříme. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a na vále rozválíme na tenkou placku, kterou klademe na vymazaný plech /zde ještě upravíme k okrajům plechu/ já používám jednoruční váleček /Okraje není nutné příliš zvedat. Na takto upravené těsto rovnoměrně rozetřeme vychladlou omáčku a zdobíme: Na jeden plech pokládáme např. šunku, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a papriku a zasypeme nastrouhanou nivou. Na druhý plech rozložímena kousky pokrájené rozdrobrné/ rybičky, rozprostřeme trochu na drobno pokrájené cibule a pokrájené olivy. Kdo chce může rozprostřít na drobno strouhaný nebo krájený tvrdý sýr. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme cca 8-12 min
Poznámka k receptu na Pizza duo: Úprav Pizzy je spousta a fantazii se meze nekladou, ale nabízím ještě variantu cibulovou: 1 kg oloupané cibule nakrájíme na 5 mm kolečka a dusíme osolené s trochou mleté chilli papričy na oleji do poloměka. Poté klademe na těsto s omáčkou a pečeme./je to opravdu skvělé/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pizza duo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pepab
- Datum vložení: 11.03.2011
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Těsto: 250 ml vody,5 lžic oliv. oleje, 2 lž. soli,500 gr. hl. mouky,20 gr. droždí/cca 1/2 kostky/. Omáčka: 1/2 l tomatové dřeně/ prodává se v tetrapaku/,2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli,1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky koření na Pizzu / nebo tymián a oregano/. olej. Na ozdobu a chuť: Tvrdý sýr/ nebo niva /, šunka, rybičky, cibule, paprika, olivy ap.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pizza duo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pizza duo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pizza duo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|