|
Recept na Pistáciová kuřecí korma
Recept na Pistáciová kuřecí korma je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pistáciová kuřecí korma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
115 g vyloupaných pistácií 200ml vroucí vody dobrá špetka šafránu rozdrobená 2 lžíce horkého mléka 700g vykoštěých kuřecích prsou nebo stehen nakrájených na 2,5cm kostičky 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky pepře šťáva 1/2 citrónu 55g ghee nebo nesoleného másla (viz mé recepty) 6 zelených kardamomů 1 velká cibule 2 lžičky česnekové pasty (viz mé recepty) 2 lžičky zázvorové pasty (viz mé recepty) 1 lžíce mletého koriandrového semínka 1/2 lžičky mletého chilli 280g přírodního jogurtu rozšlehaného 150ml smětany 2 lžíce růžové vody (viz poznámka) 6-8 bílých okvětních lísků růže, omyté, na ozdobu uvařená basmati rýže a citronové měsíčky na servírování.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pistáciová kuřecí korma
Recept na Pistáciová kuřecí korma: 1) Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. 2) Dejte kuře do nemetalové mísy a přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Tuto směs vetřete do kuřete, zakryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. 3) Na mírném ohni rozehřejte středně velký hrnec s těžkým dnem, poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, když zapraskají, přidejte cibuli a zvyšte hořák na střední žár. Vařte za stálého míchání 8-9 minut, dokud není cibule lehce nazlátlá. 4)Přidejte česnekové pyré a zázvorové pyré a vařte za stálého míchání další 2-3 minuty. Přidejte koriandr a mleté chilli a smažte za stálého míchání 30 sekund. Přidejte kuře, zvyšte žár na vyšší střední stupeň vařte za stálého míchání 5-6 minut, dokud kuře nezmění barvu. 5) Snižte žár na minimum a přidejte johurt a šafrán s mlékem. Přiveďte k varu, zaklopte a vařte 15 minut. Čas od času zamíchejte, aby se kuře nepřichytilo ke dnu hrnce. 6) Mezitím dejte pistáciové oříšky a jejich vodu do mixéru nebo robotu a rozmixujte na kaši. Přidejte ke kuřeti a přilejte smetanu. Zaklopte a duste za stálého míchání dalších 15-20 minut. Vmíchejte růžovou vodu a sundejte z hořáku. Ozdobte růžovými okvětními lístky a okamžitě podávejte s vařenou rýží typu Basmati a citronovými měsíčky.
Poznámka k receptu na Pistáciová kuřecí korma: Růžová voda je esence z růží, prodává se v orientálních potravinách. Fotky jsou jen má na množství pro 2-3 lidi přizpůsobená interpretace receptu (méně masa, pepře a soli) Pistácie jsem nemáčela, ale vařila 10 minut v hrnci s 250ml vody, kvůli slabému výkonu mého ručního mixéru. Ozdobu jsem vynechala. Osobní hodnocení receptu: Průměrný recept. Nemá to typickou chuť kormy, protože je to více kyselé, nežli sladké. V restauracích jsem jedla již lepší i horší varianty kormy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pistáciová kuřecí korma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 09.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 115 g vyloupaných pistácií 200ml vroucí vody dobrá špetka šafránu rozdrobená 2 lžíce horkého mléka 700g vykoštěých kuřecích prsou nebo stehen nakrájených na 2,5cm kostičky 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky pepře šťáva 1/2 citrónu 55g ghee nebo nesoleného másla (viz mé recepty) 6 zelených kardamomů 1 velká cibule 2 lžičky česnekové pasty (viz mé recepty) 2 lžičky zázvorové pasty (viz mé recepty) 1 lžíce mletého koriandrového semínka 1/2 lžičky mletého chilli 280g přírodního jogurtu rozšlehaného 150ml smětany 2 lžíce růžové vody (viz poznámka) 6-8 bílých okvětních lísků růže, omyté, na ozdobu uvařená basmati rýže a citronové měsíčky na servírování
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pistáciová kuřecí korma,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pistáciová kuřecí korma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pistáciová kuřecí korma
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|