|
Recept na Pikantní šunka po švédsku
Recept na Pikantní šunka po švédsku je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Pikantní šunka po švédsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vykostěná vepřová šunka (asi 2,5 kg), 1 střední cibule, 250 g sušených švestek, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 1 lžička celého černého pepře, 1 kousek skořicové kůry, 1/2 citronu, 1/2 lžičky mletého nového koření, 3 lžičky jemně prosáté strouhanky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky moučkového cukru, 1 vejce, 1,5 kg brambor nebo zmrazených kroket, 500 g růžičkové kapusty..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní šunka po švédsku
Recept na Pikantní šunka po švédsku: 1. Do velkého hrnce dáme očištěnou a oloupanou cibuli, celé koření a vše zalijeme asi 4 litry vody. Do vroucí vody vložíme šunku a na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, až je téměř měkká. 2. Propláchneme sušené švestky a spolu s celou skořicí a oloupaným na tenké plátky nakrájený citronem je povaříme v 1/2 litru vody. Potom vyjmeme skořici a kompot necháme vychladnout. 3. Vajíčko rozmícháme s hořčicí, cukrem, mletým novým kořením a asi 2 lžičkami jemné strouhanky. 4. Uvařené maso vyjmeme z hrnce. Opatrně odřízneme kůži a kýtu potřeme vaječnou hmotou a nakonec ji posypeme zbylou strouhankou. (Hmotu ještě můžeme na maso mírně přitlačit prsty.) 5. Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička (asi 20 minut). 6. Hotovou šunku upravíme na servírovací mísu a obložíme prochladlými vařenými švestkami. Podáváme s vařenou růžičkovou kapustou a jako přílohu volíme například malé smažené kroketky nebo vařené maštěné brambory.
Poznámka k receptu na Pikantní šunka po švédsku: Výtečné sváteční pohoštění
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní šunka po švédsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 24.05.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 vykostěná vepřová šunka (asi 2,5 kg), 1 střední cibule, 250 g sušených švestek, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 1 lžička celého černého pepře, 1 kousek skořicové kůry, 1/2 citronu, 1/2 lžičky mletého nového koření, 3 lžičky jemně prosáté strouhanky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky moučkového cukru, 1 vejce, 1,5 kg brambor nebo zmrazených kroket, 500 g růžičkové kapusty.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní šunka po švédsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní šunka po švédsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní šunka po švédsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|