|
Recept na Pikantní pečené švestky
Recept na Pikantní pečené švestky je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Pikantní pečené švestky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celá palička česneku čerstvý zázvor(kousek jako palec) 2 velké cibule 1 kg švestek 2 větší jablka 3 hvězdičky badiánu 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky mletého římského kmínu 200 g hnědého cukru 1/2 hrnku pomerančového džusu 100 ml červeného vinného octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní pečené švestky
Recept na Pikantní pečené švestky: Oloupaný česnek, zázvor a cibuli si nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka si oloupeme, vykrájíme, na hrubo posekáme a dáme mezi připravené švestky. Dále přidáme badyán, rovnoměrně posypeme skořicí, kmínem, cukrem a pokropíme pomerančovým džusem, vinným octem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme kolem 20 minut-šťáva ze švestek musí tvořit bubliny. Horké plníme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a máme hotovo. Toto množství je tak na 4 skleničky po 250 ml!
Poznámka k receptu na Pikantní pečené švestky: Recept byl v časopise"Glanc", který odebírám a tak se mi zalíbil, že jsem ho sem musela dát našim gurmánům k vyzkoušení byť bez fotky, až to vyrobím, nebo někdo jiný přidáme foto. Švestky jsou zrovna teď v kurzu! Tato pikantérie se hodí jako příloha k masům, nebo grilovanému masu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní pečené švestky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 29.10.2012
- Počet porcí: 4 skleničky 250 ml
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 celá palička česneku čerstvý zázvor(kousek jako palec) 2 velké cibule 1 kg švestek 2 větší jablka 3 hvězdičky badiánu 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky mletého římského kmínu 200 g hnědého cukru 1/2 hrnku pomerančového džusu 100 ml červeného vinného octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní pečené švestky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní pečené švestky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní pečené švestky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|