|
Recept na Pikantní hovězí kližka z papiňáku
Recept na Pikantní hovězí kližka z papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Pikantní hovězí kližka z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g hovězí kližky vcelku 150 g vyuzené slaniny(obyčejného špeku) 3 větší cibule ½ kostky hovězího bujónu na marinádu 3 PL hořčičné omáčky s pepřem(zakoupeno v Lidlu) 2 PL oleje 1 PL sušeného tymiánu kůra z jednoho dobře ošetřeného citronu alobal na zabalení masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní hovězí kližka z papiňáku
Recept na Pikantní hovězí kližka z papiňáku: Z hořčičné pepřové omáčky, oleje, tymiánu a nastrouhané citronové kůry si umícháme marinádu a připravíme si delší plát alobalu nejlépe daný dvojitě na zabalení masa. Maso opláchneme, osušíme a ostrým delším nožem pečlivě propícháme. Čím více bude dírek, tím lépe marináda do masa prosákne. V připravené marinádě maso pečlivě obalíme, můžeme si pomoci i rukama a všechno do masa pořádně vetřít. Takto připravené maso položíme na plát alobalu, zabalíme a dáme nejlépe do druhého dne odležet do lednice. Oloupanou cibuli si rozkrojíme na poloviny a ty překrájíme na jemné půlkolečka. Slaninu nakrájíme na cca 1x1cm stejné kostičky. Na sporák si dáme rozehřát papiňák(tlakový hrnec) a vsypeme nakrájenou slaninu, kterou necháme 2minuty škvařit. Poté přidáme půlměsíčky cibule a za občasného promíchání ji necháme orestovat. Takto připravenou slaninu s cibulí odhrneme na okraj hrnce a do vyškvařeného tuku vložíme z lednice vytažené marinované maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 4dl horké vody, rozdrobíme ½ bujónu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až začne hrnec hodně syčet, ubereme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 55minut. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, maso a část hustého(slanina a cibule)odebereme a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Maso nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do rozmixované šťávy společně s odebranou částí slaniny a cibule.Ještě chvíli prohřejeme a servírujeme nejlépe s rýží, kterou můžeme na talíře nandat pomocí malého trychtýře, nebo vhodné skleničky na víno.
Poznámka k receptu na Pikantní hovězí kližka z papiňáku: Já jsem si na svou dnešní improvizaci zvolila hovězí kližku.Máme ji rádi,je celkem finančně dostupná a po úpravě velmi chutná a šťavnatá. Hodí se hlavně k přípravě gulášú, nebo k různým omáčkám např.koprové,rajské ap.Pokud se připravuje vcelku, je lepší použít právě zmiňovaný papiňák, ve kterém je maso hotové za kratší dobu. Uvedená doba vaření je orientační, záleží i na stáří hovězího kusu. Mě těch 55minut stačilo, ale když se stane, že ještě vidlička masem po otevření hrnce prochází špatně, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem vaříme ještě 10minut. Věřím, že přípravu všichni zvládnete a v závěru si pochutnáte na šťavnatém, marinádou natáhnutém masu. Šťávu jsem ničím nedochucovala, byla akorát:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní hovězí kližka z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.06.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 750 g hovězí kližky vcelku 150 g vyuzené slaniny(obyčejného špeku) 3 větší cibule ½ kostky hovězího bujónu na marinádu 3 PL hořčičné omáčky s pepřem(zakoupeno v Lidlu) 2 PL oleje 1 PL sušeného tymiánu kůra z jednoho dobře ošetřeného citronu alobal na zabalení masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní hovězí kližka z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní hovězí kližka z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní hovězí kližka z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|