|
Recept na Pikantí masovo-zelný štrúdl
Recept na Pikantí masovo-zelný štrúdl je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Pikantí masovo-zelný štrúdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení chlazeného listového těsta 1 a půl balíčku kysaného bílého zelí 1 větší cibule 2 nahrubo nastrouhané mrkve 1 PL čerstvě nastrouhaného křenu /zázvoru/ olej sůl, cukr, drcený kmín hladká mouka 300 g pokrájeného upečeného vepřového masa/libovolné maso/ 1 malá sáčková Majolka® "Poličanka" na potření závinu sezamová semínka/nebo kmín/ olej voda drcený kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantí masovo-zelný štrúdl
Recept na Pikantí masovo-zelný štrúdl: 1/Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme podle chuti cukr, drcený kmín, sůl a dusíme doměkka. Když je zelí měkké, odstavíme jej z plotýnky, přikryjeme a necháme asi 3 minuty odstát. Poté vše ještě jednou promícháme, vymačkáme ze zelí šťávu, kterou pustilo při dušení a necháme vychladnout. 2/Na vále s hladkou moukou rozválíme listové těsto. Doprostřed placky dáme ochucené zelí, na něj položíme pokrájené upečené vepřové nebo jiné maso a přehrneme zelím ze stran. Stočíme do závinu, okraje spojíme a založíme dospodu. Závin potřeme Majolkou® /nebo rozšlehaným vejcem/ a pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C, po dobu 15 minut, pak teplotu snížíme na 180 C stupňů a dopékáme cca 20 minut dozlatova.
Poznámka k receptu na Pikantí masovo-zelný štrúdl: Závin je velmi chutný, nejvoňavější je, když nám zůstane maso třeba z kachny, pak se nám vůně line po celém bytě a je to pochoutka. Štrůdl zase jinak, než tradiční sladký štrůdl. Četla jsem zde recepty a trochu jsem štrúdl "letně opálila", tak se omlouvám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantí masovo-zelný štrúdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 08.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 balení chlazeného listového těsta 1 a půl balíčku kysaného bílého zelí 1 větší cibule 2 nahrubo nastrouhané mrkve 1 PL čerstvě nastrouhaného křenu /zázvoru/ olej sůl, cukr, drcený kmín hladká mouka 300 g pokrájeného upečeného vepřového masa/libovolné maso/ 1 malá sáčková Majolka® "Poličanka" na potření závinu sezamová semínka/nebo kmín/ olej voda drcený kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantí masovo-zelný štrúdl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantí masovo-zelný štrúdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantí masovo-zelný štrúdl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|