|
Recept na Peruánské plněné papriky
Recept na Peruánské plněné papriky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Peruánské plněné papriky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 červených paprik (1 paprika – 200 g) – 384 kcal 0, 5 kg mletého vepřového masa (sádla méně než 10%) – 740 kcal 150 g nakrájené cibule – 62 kcal 100 g strouhaných arašídů (mohou být i solené) – 600 kcal svazeček nasekané petržele (podle chuti) 12 černých oliv překrojit napůl – 126 kcal 2 vařená vejce – 176 kcal 30 g polotvrdého sýra – 6 x 5 g (ementál, gouda nebo i tučný eidam – nízkotučné rychle tuhnou) 103 kcal 100 g kondenzovaného mléka Tatra light – 102 kcal sníh ze 2 vajec – 34 kcal 2 lžíce olivového oleje (22 g) – 168 kcal koření (paprika, pepř, kmín nebo jiné - opět podle chuti) sůl šťáva z 1 citronu 1 lžíce octa – 16 kcal asi 1 l vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Peruánské plněné papriky
Recept na Peruánské plněné papriky: Nejprve připravíme náplň. Na oleji osmahneme maso, přidáme cibuli, koření a sůl. Dusíme na mírném ohni 45 min. Je-li potřeba, můžeme trochu podlít vodou. Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme asi 2 lžíce soli, citronovou šťávu a ocet. Mezitím si připravíme papriky na plnění, tj. odřízneme vršek a vydlabeme. Vložíme je přibližně na 7 – 10 min. (podle velikosti) do vařící vody se solí, citronem a octem a při mírné teplotě povaříme, jen aby neztratily svůj tvar. (Tímto se ochutí a ztratí případnou pálivost.) Jakmile je maso měkké, sundáme stranou, zamícháme do něj arašídy a petržel a můžeme začít plnit papriky. Do každé papriky přidáme navrch 2 olivy, 1/4 vajíčka, půl plátku sýra a vršek papriky jako pokličku. Narovnáme do vymazaného pekáčku, zalijeme kondenzovaným mlékem a přikryjeme bílkovým sněhem. Povrch pokapeme olejem. Pečeme v rozpálené troubě 30 min. na 150 stupňů.
Poznámka k receptu na Peruánské plněné papriky: 1 paprika – 418 kcal. Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže, zeleninové saláty. Chceme-li hubnout, na 1 porci počítáme půl papriky – 209 kcal, 100 g vařených brambor – 71 kcal, 100 g čerstvého zeleninového salátu – 29 kcal. Celkem 309 kcal.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Peruánské plněné papriky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aninaz
- Datum vložení: 23.05.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 6 červených paprik (1 paprika – 200 g) – 384 kcal 0, 5 kg mletého vepřového masa (sádla méně než 10%) – 740 kcal 150 g nakrájené cibule – 62 kcal 100 g strouhaných arašídů (mohou být i solené) – 600 kcal svazeček nasekané petržele (podle chuti) 12 černých oliv překrojit napůl – 126 kcal 2 vařená vejce – 176 kcal 30 g polotvrdého sýra – 6 x 5 g (ementál, gouda nebo i tučný eidam – nízkotučné rychle tuhnou) 103 kcal 100 g kondenzovaného mléka Tatra light – 102 kcal sníh ze 2 vajec – 34 kcal 2 lžíce olivového oleje (22 g) – 168 kcal koření (paprika, pepř, kmín nebo jiné - opět podle chuti) sůl šťáva z 1 citronu 1 lžíce octa – 16 kcal asi 1 l vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na peruánské plněné papriky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Peruánské plněné papriky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Peruánské plněné papriky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|