|
Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Perníčky ze šlehačky - vykrajované budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladká mouka výběrová 00 30 dkg med 30 dkg mletý cukr 2 dkg jedlá soda 3 celá vejce kelímek šlehačky, asi 150-200 ml koření: 10 kusů hřebíček, 8-10 kusů nové koření, 5 hvězdiček badyán ( když je mletý, asi 2 rovné kávové lžičky ), 1 kávová lžička mleté skořice, 1 kávová lžička anýzu kusové koření umeleme.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Recept na Perníčky ze šlehačky - vykrajované: Vejce, cukr, med dobře utřít v míse. Pak přidat mouku, koření, sodu a zlehka promícháme. Nakonec nalít tekutou šlehačku. Zpracovat těsto - je vláčné, hebké, jemné. Když se víc lepí, přidat trochu mouky. Lepivé bude trošku z medu - zbytečně moc mouky nepřidávat! Obyčejně to základní zpracování mám v míse, pak si předělám na vál - líp se propracuje. Zabalit do mikrotenu a odpočinout do ledničky minimálně na 24 hod - nechávám i déle, vydrží. Pak vyválím na rozřezaném mikrotenu ( pod těstem i na těstě ) plát asi 3-4 mm silný a vykrájím menší tvary, máme raději drobnější cukroví - vykrajovačka tak přibližně 4x4 cm. Na plech dát od sebe max. 5 - 6 kusů v řadě - hodně naskočí, nabudou - ať se tvary neslepí. Jinak každý podle svého. Peču na pečícím papíru, jako ostatní cukroví. Kdo je zvyklý péct na plechu - n e v y m a z á v a t !!! Peču v elektrické troubě asi 200 °C kolem 5-7 minut. Když by se zdálo moc horké, snížit teplotu na 190 °C. Každá trouba trošku jinak funguje. MUSÍ se péct rychle !!! Horké, hned když je vytažené z trouby a na plechu, potírám rozšlehaným vejcem. Je pěkný lesk. Jak víc zaschne, tak nožem předělám z plechu na podložku a nechám ještě "dojít" do vychladnutí. Pak teprve uložím do krabice. Z celé dávky je asi tak 7 plechů menších vykrájených perníčků.
Poznámka k receptu na Perníčky ze šlehačky - vykrajované: Dobře upečené perníčky jsou hned měkké, trvanlivost si zachovají poměrně dlouho. Pečeme je na vánoce i velikonoce. Nepotřebují odležet. Recept je vyzkoušený víc než 25 let a osvědčil se nám nejvíce. Letos jsem ještě nepekla, fotka je z minulých let ještě i s jiným cukrovím. Napadlo mi, že třeba někdo bude chtít vyzkoušet, tak recept nabízím. Je tu řada receptů, ale s jiným složením surovin.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníčky ze šlehačky - vykrajované, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maiva
- Datum vložení: 26.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: 1 kg hladká mouka výběrová 00 30 dkg med 30 dkg mletý cukr 2 dkg jedlá soda 3 celá vejce kelímek šlehačky, asi 150-200 ml koření: 10 kusů hřebíček, 8-10 kusů nové koření, 5 hvězdiček badyán ( když je mletý, asi 2 rovné kávové lžičky ), 1 kávová lžička mleté skořice, 1 kávová lžička anýzu kusové koření umeleme
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníčky ze šlehačky - vykrajované,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníčky ze šlehačky - vykrajované - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníčky ze šlehačky - vykrajované
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|