|
Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky
Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Peříčkové houstičky - kaiserky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky 2 - 3 celá vejce (podle velikosti) cca 230 ml vlažného mléka 150 ml oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 1 droždí - 42 g (už jsem ale dělala i z půlky kostky, a taky se povedly) 1 vejce na potření, hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím Mák, kmín, sezam, lněné semínko, slunečnice, strouhaný sýr atp. na posyp.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky
Recept na Peříčkové houstičky - kaiserky: Do mísy nasypeme mouku (lepší je prosátá) a uděláme důlek, do nějž rozdrobíme kvasnice. Ty posypeme cukrem a přlijeme 5 lžícemi vlažného mléka. Ve zbytku mléka rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme olej a sůl. Vlijeme do mísy k mouce a dobře propracujeme (mně to trvalo asi 5 minut). Povrch hladkého těsta posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout. Po vykynutí těsto v míse rukou několikrát přeložíme, aby se zase srazilo, a opět necháme v teple dokynout dalších 30 minut. Troubu předehřejeme na 170°C. Na vále vytvoříme z těsta 12 bochánků (pro puntíčkáře to bylo cca 85 g každá houstička) a necháme je dokynout na plechu. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a každý bochánek třikrát tupou stranou nože křížem prořízneme skoro až dolů, aby získaly tvar kaiserek. Posypeme a po 15 minutách dáme péct asi na 20 minut, dokud nezezlátnou.
Poznámka k receptu na Peříčkové houstičky - kaiserky: Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy .-), dám je do hrnce, přikryji utěrkou a pak poklicí a schovám do studené trouby. Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Pak chutnají jako čerstvě upečené.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Peříčkové houstičky - kaiserky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 16.09.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladké mouky 2 - 3 celá vejce (podle velikosti) cca 230 ml vlažného mléka 150 ml oleje 2 lžičky soli 1 lžička cukru 1 droždí - 42 g (už jsem ale dělala i z půlky kostky, a taky se povedly) 1 vejce na potření, hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím Mák, kmín, sezam, lněné semínko, slunečnice, strouhaný sýr atp. na posyp
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na peříčkové houstičky - kaiserky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Peříčkové houstičky - kaiserky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Peříčkové houstičky - kaiserky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|