|
Recept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší
Recept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 hovězí plátky po 100-150 g 2 velké mrkve 1 velká cibule 100 g farmářské slaniny vcelku 2 lžíce přepuštěného másla 3 lžíce zavařených brusinek 3 lžíce sterilované zeleniny Halali mletý černý pepř 2 lžičky mletého nového koření 1 lžíce celého jalovce 3 bobkové listy 1 lžíce cukru 1 lžíce octa 2 vrchovaté lžíce hladké mouky sůl 6 velkých brambor 1/4 celerové bulvy 100-150 ml horkého mléka 2-3 lžíce másla sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší
Recept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší: Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple, třeba pod alobalem. Do výpeku po mase vložíme kostičky slaniny, nasekanou cibuli a stejně velké kostičky mrkve. Za stálého míchání vše dlouho restujeme na střední teplotě do krásně hnědé barvy. Závěrem přidáme jalovec a bobkový list, necháme rozvonět, zasypeme mletým novým kořením a vrátíme maso. Zalijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale neplavalo. Přidáme Halali, brusinky, osolíme a necháme přikryté dusit do změknutí masa. Podle potřeby přiléváme horkou vodu a promícháváme. Měkké maso vyjmeme a zbytek vydusíme na tuk (za vařečkou na dně kastrolu zůstává suchá stopa). Zasypeme moukou, prorestujeme a zalijeme vroucí vodou do hustoty řidší omáčky. Promícháme, teplotu snížíme na minimum, vrátíme maso a necháme půl hodiny probublávat, až tuk vystoupí na povrch šťávy. Poté maso opět vyndáme, vybereme celé kousky koření a omáčku propasírujeme. Hustotu doladíme přidáním vody a dochutíme cukrem, octem, případně solí. Brambory a celer uvaříme doměkka, vodu slijeme a vše rozšťoucháme. Přidáme máslo, horké mléko (po částech) a ušleháme elektrickým šlehačem. Na závěr dochutíme solí. Maso podáváme s kaší a přelijeme omáčkou. Při podávání sypeme nakrájenou čerstvou plocholistou petrželkou.
Poznámka k receptu na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší: Tenhle recept mě unikl, v sobotu jsem ho náhodou objevila a hned bylo co uvařit.Moc všem chutnalo, už ho mám vytištěný. Díky za něj
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 03.08.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 hovězí plátky po 100-150 g 2 velké mrkve 1 velká cibule 100 g farmářské slaniny vcelku 2 lžíce přepuštěného másla 3 lžíce zavařených brusinek 3 lžíce sterilované zeleniny Halali mletý černý pepř 2 lžičky mletého nového koření 1 lžíce celého jalovce 3 bobkové listy 1 lžíce cukru 1 lžíce octa 2 vrchovaté lžíce hladké mouky sůl 6 velkých brambor 1/4 celerové bulvy 100-150 ml horkého mléka 2-3 lžíce másla sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|