|
Recept na Pečený vepřový jazyk na žampionech
Recept na Pečený vepřový jazyk na žampionech je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Pečený vepřový jazyk na žampionech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové jazyky 1 kostka masoxu, nebo hovězího bujónu 1 pl oleje 4 pl sojové omáčky“Indonesia“(Lidl) 2 větší cibule 4 stroužky česneku 6 větších žampionů 1 kl celého kmínu 1 centimetrový plátek másla 5 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený vepřový jazyk na žampionech
Recept na Pečený vepřový jazyk na žampionech: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno. Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření(nejlépe ve vajíčku na luhování sypkého čaje)dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků. Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2cm silné. Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek,žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1dl vývaru. Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30minut. 10minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme. Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.
Poznámka k receptu na Pečený vepřový jazyk na žampionech: Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou, nebo jinou polévku. Dobrou chuť. P.S.Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45minut, při použití papiňáku 25-30minut.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený vepřový jazyk na žampionech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 02.03.2012
- Počet porcí: 2-3, podle velikosti jazyků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2 vepřové jazyky 1 kostka masoxu, nebo hovězího bujónu 1 pl oleje 4 pl sojové omáčky“Indonesia“(Lidl) 2 větší cibule 4 stroužky česneku 6 větších žampionů 1 kl celého kmínu 1 centimetrový plátek másla 5 kuliček nového koření 10 kuliček celého pepře
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený vepřový jazyk na žampionech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený vepřový jazyk na žampionech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený vepřový jazyk na žampionech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|