|
Recept na Pečený pangasius s bylinkami
Recept na Pečený pangasius s bylinkami je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pečený pangasius s bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
pangasius ( mražený vcelku) pórek čerstvé bylinky (dle vašich možnosti) já dala šalvěj a oregáno sůl olivový olej citronová šťáva koření na ryby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený pangasius s bylinkami
Recept na Pečený pangasius s bylinkami: Pangasia omyjeme, osušíme a jemně mu nařežeme kůži. Do ryby (do zářezů) vetřeme koření na ryby, osolíme. Rybu osolíme i uvnitř břišní dutiny. Břišní dutinu naplníme bylinkami, nakrájeným pórkem, můžeme také nasypat trochu koření. Vnitřek pokapeme mírně citronovou šťávou. Pangasia vložíme do mírně vymazaného pekáčku, posypeme zbytkem bylinek, pórku, pokapeme citr. sťávou a trochou oliv. oleje a necháme takto "uležet" 2 hodinky před pečením. Pečeme v troubě přikryté alobalem, po změknutí masa alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Můžeme mírně podlévat. Dobu pečení je těžké určit, záleží na velikosti ryby. Při servírování otevřeme rybu, odstraníme páteř (kdo nemá rád kůži, odstraní i jí). Podáváme s bramborem, br. kaší - my měli kus-kus ;-)
Poznámka k receptu na Pečený pangasius s bylinkami: Mám ráda takto prodávaného pangase. Častokrát se mi stalo, že jsem při nákupu mražených "filátek" dala rybu péci ( 1,5 kg ) a po otevření trouby na mne v pekáčku smutně koukalo několik velmi malých kousků, ale plavaly alespoň v litru vody. Člověk si ani neuvědomí, že ryba je před mražením napuštěná vodou a pak vlastně platíte jen 70% ryby a zbytek je jen drahá voda :-(( To jen má zkušenost, možná máte lepší. Ale na to, že je pangas jen sladkovodní ryba z vietnamských rybníků, tak je to drahá zkušenost :-) Zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený pangasius s bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 18.12.2009
- Počet porcí: 2 plechy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: pangasius ( mražený vcelku) pórek čerstvé bylinky (dle vašich možnosti) já dala šalvěj a oregáno sůl olivový olej citronová šťáva koření na ryby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený pangasius s bylinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený pangasius s bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený pangasius s bylinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|