|
Recept na Pečené krůtí krky
Recept na Pečené krůtí krky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečené krůtí krky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 pěkné krůtí krky 1 PL celého kmínu a 2 PL drceného kmínu 1 KL černého pepře 2 chilli papričky (nemusí být) 2 velké cibule 7 stroužků česneku Sůl dle chuti 1,5 dcl vína, lze nahradit jen vodou Voda na podlití Tuk do pekáče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečené krůtí krky
Recept na Pečené krůtí krky: Ve vhodné misce smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku. Doporučuju dle chuti každého, takže klidně začínejte s malým množstvím, směs musí pokrýt krky. Ale musí vám ta směska chutnat. Krky poctivě natřeme směskou a odložíme. Cibuli nakrájíme na hrubé tedy větší kusy, zbylé 4 stroužky česneku na plátky. Na zvoleném tuku necháme rozvonět, jen velmi mírně, neb chvíli potrvá, než se orestuje maso. Prudce orestujeme krky a podlijeme vodou. Pečeme v zakrytém pekáči. Jelikož já peču nyní jen v elektrickém pekáčku ETA, kde jsou stupně od 1-5, tak jen odhaduji, že to bylo cca 190-200°C 30 minut, pak jsem obrátila, snížila asi na 180°C a dopékala dalších 30 min. Zhruba po každých 10 minutách poléváme výpekem, případně doplníme vodou. Na konci můžeme podlít vínem,ale není to nutné. Maso by mělo být již měkké, takže krky vyndáme a šťávu rozmixujeme, já už nezahušťovala, dle nás byla akorát. Dochutíme. Já nakonec musela i vykostit, neb oběd byl i pro rodiče a ti by to neukousali. Příloha: těstoviny, ale i rýže, brambory…… Každopádně z kostí táhnu nyní vývar, který bude skvělý, doporučuju, nevyhazovat, ale fakt udělat poctivý vývar. PH je ideální
Poznámka k receptu na Pečené krůtí krky: http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec... Simonce Kučírce děkuju za naprosto skvělé a kvalitní krky, ty byly ;-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečené krůtí krky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 29.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 pěkné krůtí krky 1 PL celého kmínu a 2 PL drceného kmínu 1 KL černého pepře 2 chilli papričky (nemusí být) 2 velké cibule 7 stroužků česneku Sůl dle chuti 1,5 dcl vína, lze nahradit jen vodou Voda na podlití Tuk do pekáče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečené krůtí krky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečené krůtí krky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečené krůtí krky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|