RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta, recepty Pečená voňavá jehnečí kýta, Pečená, voňavá, jehnečí, kýta


Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta

Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Pečená voňavá jehnečí kýta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 6 strúčikov cesnaku pokrájaného na klinky, 3 bobkové listy, soľ, šťava z polovice citrona, 1/2 balenia celého čierneho korenia, 1 CL drveného kmínu, 500 ml silného domáceho mäsového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, olej, 3 stredne veľké cibule pozdlžneho tvaru, zemiaky Na dekoráciu: plátky paradajok a šalátových uhoriek.

Pečená voňavá jehnečí kýta
Zvětšit obrázek

Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta

Recept na Pečená voňavá jehnečí kýta:
Jahňacie stehno husto prešpikujeme cesnakom, presolíme a potrieme zmesou oleja s drveným kmínom a citronovou šťavou. Obalíme ho v na hrubo rozdrvenom čiernom korení, ktoré sme rozdrvili pomocou valčeka na doske. Obalené stehno dáme do pekáča a odložíme na 24 hodín do chladničky. Marinované stehno vyberieme na podnos a v pekáči rozpálime olej, do ktorého vrátime stehno, podlejeme horúcim vývarom a vložíme na 15 minút do trúby vyhriatej na 230 stupňov na spodný rošt. Potom znížime teplotu na 170/180 stupňov, pridáme bobkové listy, vetvičky rozmarínu, pečieme za častého prelievania vypečenou šťavou a podlievania vývarom a vínom. Asi 30 minút pred koncom pridáme cibuľu, prekrojenú na polovicu, zemiaky, pokrájané na krížalky a dopečieme. Trúbu vypneme s stehno necháme odpočinúť v trúbe ešte 20 minút, aby jahňacina nevychladla a aby sme ju mohli nakrájať. Jahňacie stehno vyberieme na podnos, obložíme pečenou cibuľou a pečenými zemiakmi. Dekorujeme plátkami paradajok a šalátovej uhorky. Podávame horúce.

Poznámka k receptu na Pečená voňavá jehnečí kýta:
Zdroj: vlastný recept, robievam na slávnostné príležitosti. Použila som kombináciu suchej a mokrej marinády.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená voňavá jehnečí kýta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 18.01.2011
  • Počet porcí: pre 5-6 osôb
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: jahňacie stehno - mala som hornú polovicu, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 6 strúčikov cesnaku pokrájaného na klinky, 3 bobkové listy, soľ, šťava z polovice citrona, 1/2 balenia celého čierneho korenia, 1 CL drveného kmínu, 500 ml silného domáceho mäsového vývaru, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína - použila som Rizling vlašský, olej, 3 stredne veľké cibule pozdlžneho tvaru, zemiaky Na dekoráciu: plátky paradajok a šalátových uhoriek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená voňavá jehnečí kýta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená voňavá jehnečí kýta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená voňavá jehnečí kýta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist