Recept na Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu
Recept na Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg vepřových žebírek 1 pomeranč 4 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice 1 čajová lžička worcesterové omáčky provencálské bylinky grilovací koření koření pikantní žebírka 1 čajová lžička chilli koření pepř sůl rucola pečivo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu
Recept na Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu: 1. předehřejeme troubu na 220°C 2. do hrnce s vodou dáme hrst provencálských bylinek, vodu osolíme 2. žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky 3. během vaření si nachystáme marinádu z medu, plnotučné hořčice, worcesterové omáčky, šťávy z ½ pomeranče a chilli 4. předvařená žebra dáme do kutchanu nebo zapékací mísy 5. osolíme, opepříme, nakořeníme grilovacím kořením a kořením pikantní žebírka 6. podlijeme vývarem a namarinujeme ¾ marinády 7. na žebra naskládáme pro hezkou vůni nakrájená kolečka ze zbylé ½ pomeranče 8. kutchan nebo zapékací mísu přiklopíme, dáme péct na hodinu v troubě na 220°C 9. ke zbylé marinádě přilijeme naběračku vývaru a po ½ hodině pečení žebra přelijeme 10. podáváme s pepřovou rucolou a teplým pečivem s bylinkami *TIP*: Šťávu z výpeku servíruje v malých mističkách k jídlu pro namáčení nebo jí můžeme nechat lehce nesáknout pečivo jako přílohu. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: numeromis (Tomáš Rouš)
- Datum vložení: 22.04.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 kg vepřových žebírek 1 pomeranč 4 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice 1 čajová lžička worcesterové omáčky provencálské bylinky grilovací koření koření pikantní žebírka 1 čajová lžička chilli koření pepř sůl rucola pečivo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu
|
|