RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Pečená " - nejen švestková povidla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Pečená " - nejen švestková povidla, recepty "Pečená " - nejen švestková povidla, "Pečená, ", -, nejen, švestková, povidla


Recept na "Pečená " - nejen švestková povidla

Recept na "Pečená " - nejen švestková povidla je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě "Pečená " - nejen švestková povidla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky.


Zvětšit obrázek

Recept na "Pečená " - nejen švestková povidla

Recept na "Pečená " - nejen švestková povidla:
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 stupňů do trouby. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME!!!!! Pečeme 20-25 minut. Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo jemná, někdo s kousky ovoce. Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut. Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby byly déle v teple.

Poznámka k receptu na "Pečená " - nejen švestková povidla:
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Když jsem tu dnes viděla, že už povidla vaříte a to 4 hodiny, dávám vám k vyzkoušení recept s mnohem kratší přípravou. Loni mi přišel mailem, udělala jsem povidla na zkoušku ze 3 dávek, jsou výborná na chuť, nekazí se a litovala jsem jediného, že jich nebylo více. Letos je nemám udělat z čeho. Na stromě není švestek ani na koláč. Ale komu se urodilo, neváhejte a jděte do toho. :-)) Když přidáte fotku, budu moc ráda. Jen ještě upřesňuji, že konzistencí jsou o trochu řidší než kupovaná, ale mně tak vyhovují, dobře se roztírají a už se nemusí ničím ředit. P.S. Už jsem to sice psala v komentářích, ale protože to přes jejich množství zapadlo, tak mám osobně vyzkoušeno, že tato povidla se nemusí dělat jen ze švestek, ale i z jablek a hrušek a jsou výborná. Pokud není vyloženě silná slupka, tak se nemusí ani okrajovat, jen vykrájet jadřince, nakrájet na čtvrtky nebo osminky a místo koření, které mám uvedené v původním receptu, tam dávám při mixování 2 kávové lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rumík. Tak povidlujte děvčata, mám velkou radost, že jste si jimi zaplnily své spížky a také, což je to hlavní, že povidla chutnají :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Pečená " - nejen švestková povidla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 25.09.2010
  • Počet porcí: 4 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "pečená " - nejen švestková povidla, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Pečená " - nejen švestková povidla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Pečená " - nejen švestková povidla

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist