|
Recept na Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
Recept na Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové kýty - ( nejlépe oříšek ) 3 cibule koření vepřová pečeně 10 stroužků česneku vcelku uzený špek olej, sůl, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
Recept na Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem: Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme, ba dokonce vetřeme, do něj. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. Po uležení si nachystáme římský hrnec a vložíme naloženou vepřovou kýtu, kterou podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a doplníme vodu a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme pokličku římského hrnce a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Podáváme se zelím mix bílé/červené a mix knedlíkem houskový/bramborový.
Poznámka k receptu na Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem: Fakt to stojí za to, to maso se úplně rozpouští na jazyku, aspoň tak to hodnotila dámská polovina naší domácnosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 18.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové kýty - ( nejlépe oříšek ) 3 cibule koření vepřová pečeně 10 stroužků česneku vcelku uzený špek olej, sůl, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|