|
Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou
Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
12 kuřecích křídel, 1 cibule, 6-10 strouzků česneku, trochu kayenského pepře(nebo normální černý), 1 lžíce dobromyslu(nebo majoránky), 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, 1 lžička zázvoru, trošku chilli(nebo tabasco), 2 lžíce citronové šťávy(může být i trochu nastrouhané kůry), 2 lžíce medu, 10 lžic kuřecího vývaru, 1 lžička cukru, pár kapek Maggi, 200 g zakysané smetany, 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou
Recept na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou: Křídla si omyjeme, dočistíme, uřízneme tenké konce v kloubku a vysušíme, můžeme si je osolit. Do mísy si dáme veškeré koření: kaenský pepř,dobromysl,tymián,bazalku,zázvor,chilli, k tomu dáme cukr, šťávu z citronu, med, Maggi, sójovou omáčku a vývar. Pak si přidáme zakysanou smetanu a všechno pořádně promícháme, můžeme jemně prošlehnout. Křídla naskládáme do marinády a to co kouká nad hladinou potřeme peroutkou, aby to drželo a dáme do lednice-nejlépe přes noc, nebo alespoň 3 hodiny. Dál si křídla přendáme do pekáčku, znova je pěkně potřeme zbylou marinádou, podlijeme trochu vodou(tak 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme hodinu a během pečení vypotřebujeme veškerou marinádu potíráním a nebo ji na křídla můžeme vylít a rozetřít. Ke konci pečení, pokud se nám šťáva vypekla, ještě jednou zalijeme 250 ml vody, chvilku zapečeme a troubu vypneme.
Poznámka k receptu na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou: Inspirace sebraná z několika receptů, kde jsem si něco vybrala, vynechala, nebo udělala jinak a vznikla z toho velká dobrota! Doporučuji vyzkoušet!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 14.02.2011
- Počet porcí: 4 (3 ks na porci)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 12 kuřecích křídel, 1 cibule, 6-10 strouzků česneku, trochu kayenského pepře(nebo normální černý), 1 lžíce dobromyslu(nebo majoránky), 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, 1 lžička zázvoru, trošku chilli(nebo tabasco), 2 lžíce citronové šťávy(může být i trochu nastrouhané kůry), 2 lžíce medu, 10 lžic kuřecího vývaru, 1 lžička cukru, pár kapek Maggi, 200 g zakysané smetany, 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená kořeněná drůbeží křídla v marinádě se zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|