|
Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí
Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečená kančí kýta s hořčicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g maso z divočáka stehno /kýta/, sůl, mletý černý pepř, 60 -100 g dobré uzené prorostlé slaniny /fakt musí být voňavá/, 4 pórky /menší/ nebo jeden velký obří pórek, 4 středně veliká rajčata. 4 lžíce oleje, 1-2 veliké stroužky česneku, čínský 5 stroužků a dvě až 3 lžíce plnotučné hořčice, masový vývar nebo kostka hovězího bujonku a petrželová nať nadrobno 4 lžíce. PŘÍLOHA 1. Ochucené kompotové hrušky - tvrdší sorta Kompotované půlky hrušek a borůvková zavařenina,hřebíček a skořice. Kompot den napřed uvaříme v kastrulku s hřebíčkem a skořicí.Necháme v lednici do druhého dne. Chce to kompot z tvrdších hrušek aby se to nerozvařilo. PŘÍLOHA 2. Bramborové krokety kynuté. Bramborové krokety : 3 veliké brambory, 150 g polohrubé mouky, celé vejce, sůl, 10 g čerstvého droždí./Doporučuji dělat 3 dávky ! Brambory uvaříme ve slupce nebo bez ní v osolené vodě je to jedno! Polovychladlé pomeleme nebo protlačíme a přidáme k nim ostatní ingredience. Mouku přidávat podle potřeby a kvality brambor a sůl také.Při dvou dávkách nám stačí jedno vajíčko při třech 2 malá vajíčka. Uděláme polotuhé těsto,nesmí být mazlavé, uválíme špalíček o průměru 3 cm a nakrájíme centimetr široké řezy. Dílky uválíme pomocí rukou na válečky hrubé jako palec a dlouhé 3 centimetry. Dáme na desku nakynout. Když nakynou, naházet do friťáku, najednou se vejde asi 6 kousku a usmažit na 180 stupňů do zlatova! Hlídat se to musí a otáčet také. Pak nechat na papíru, aby to okapalo od oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí
Recept na Pečená kančí kýta s hořčicí: Masíčko odblaníme, osušíme, osolíme a prošpikujeme slaninou a hodně okořeníme černým mletým pepřem, čerstvě namletý se hodí víc. Teď si připravíme mazání /divočáka nic nebolí, ale namazat potřebuje/. Olej a hořčici smícháme a přidáme protlačený česnek a zamícháme tak, aby to bylo dobře promícháno, můžeme trošíčku osolit. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů! Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a šup s tím do připraveného pekáče, necháme na sporáku opéct a když to bude tak napůl hotovo, dáme na to připravené maso. Opečeme maso ze všech stran a pak přidáme nakrájený pórek, minutku dvě opékáme a pak přidáme 4 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Rajčata spolu s pórkem by měly být do výše 1/3 masíčka! Jak to máme všechno udělané, tak teď maso normální mašlovačkou namažeme mazáním z hořčice a oleje a česneku, otočíme a namažeme z druhé strany. Podlijeme masovým vývarem 1/2 litru, přiklopíme poklicí, dáme péct do trouby. Divočáka každých 20 minut kontrolujeme, podléváme a mažeme směsí oleje hořčice a česneku až do úplného zblbnutí /nebo až pokavaď není masíčko měkké cca 2,5 hodiny . Když se dopeče, masíčko vybereme, pórek s rajčaty tyčovým mixérem rozmixujeme a hotové masíčko potřeme nahrubo hořčicí a posypeme petrželkou. Nakrájíme a sós podáváme zvlášť. Příloha bramborové kynuté krokety a kompotované půlky hrušek, které den předem uvaříme ve sladké šťávě s hřebíčkem a skořicí, pak jenom prohřejeme a vyříznutý jádrovník plníme borůvkovým kompotem.
Poznámka k receptu na Pečená kančí kýta s hořčicí: Já vím, že ten recept je složitý, ale stojí za to! Teď jsem to asi 3 měsíce nepekla - nebyl divočák. Teď je, takže přidám i foto, až to budu péct. Předpokládám ovšem, že mě někdo předběhne.Zkuste jako druhou přílohu tyto hrušky ,zdají se mi lepší jako ty mojehttp://www.toprecepty.cz/recept/37774-grilovana-hruska-s-brusinkami-a-zakysanou-metanou/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená kančí kýta s hořčicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 07.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g maso z divočáka stehno /kýta/, sůl, mletý černý pepř, 60 -100 g dobré uzené prorostlé slaniny /fakt musí být voňavá/, 4 pórky /menší/ nebo jeden velký obří pórek, 4 středně veliká rajčata. 4 lžíce oleje, 1-2 veliké stroužky česneku, čínský 5 stroužků a dvě až 3 lžíce plnotučné hořčice, masový vývar nebo kostka hovězího bujonku a petrželová nať nadrobno 4 lžíce. PŘÍLOHA 1. Ochucené kompotové hrušky - tvrdší sorta Kompotované půlky hrušek a borůvková zavařenina,hřebíček a skořice. Kompot den napřed uvaříme v kastrulku s hřebíčkem a skořicí.Necháme v lednici do druhého dne. Chce to kompot z tvrdších hrušek aby se to nerozvařilo. PŘÍLOHA 2. Bramborové krokety kynuté. Bramborové krokety : 3 veliké brambory, 150 g polohrubé mouky, celé vejce, sůl, 10 g čerstvého droždí./Doporučuji dělat 3 dávky ! Brambory uvaříme ve slupce nebo bez ní v osolené vodě je to jedno! Polovychladlé pomeleme nebo protlačíme a přidáme k nim ostatní ingredience. Mouku přidávat podle potřeby a kvality brambor a sůl také.Při dvou dávkách nám stačí jedno vajíčko při třech 2 malá vajíčka. Uděláme polotuhé těsto,nesmí být mazlavé, uválíme špalíček o průměru 3 cm a nakrájíme centimetr široké řezy. Dílky uválíme pomocí rukou na válečky hrubé jako palec a dlouhé 3 centimetry. Dáme na desku nakynout. Když nakynou, naházet do friťáku, najednou se vejde asi 6 kousku a usmažit na 180 stupňů do zlatova! Hlídat se to musí a otáčet také. Pak nechat na papíru, aby to okapalo od oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená kančí kýta s hořčicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená kančí kýta s hořčicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená kančí kýta s hořčicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|