|
Recept na Pečená jelení kýta nebo plecko
Recept na Pečená jelení kýta nebo plecko je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečená jelení kýta nebo plecko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kýty nebo plecka, 10 dkg slaniny, 8 dkg másla, sůl, 2 středně velké cibule, 3 kostky cukru, 4 hřebíčky, 8 kuliček pepře, malá kávová lžička čerstvého zázvoru, 2 bobkové listy, citrónová kůra a šťáva, půl lžíce octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená jelení kýta nebo plecko
Recept na Pečená jelení kýta nebo plecko: Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí. Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu. Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.
Poznámka k receptu na Pečená jelení kýta nebo plecko: Jako přílohu podáváme knedlíky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená jelení kýta nebo plecko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lenka-m (Lenka Marešová)
- Datum vložení: 02.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg kýty nebo plecka, 10 dkg slaniny, 8 dkg másla, sůl, 2 středně velké cibule, 3 kostky cukru, 4 hřebíčky, 8 kuliček pepře, malá kávová lžička čerstvého zázvoru, 2 bobkové listy, citrónová kůra a šťáva, půl lžíce octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená jelení kýta nebo plecko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená jelení kýta nebo plecko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená jelení kýta nebo plecko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|