|
Recept na Pečená husí játra - libamáj
Recept na Pečená husí játra - libamáj je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená husí játra - libamáj budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g husích jater 300 ml mléka 2 menší červené cibule 3 neoloupané stroužky česneku 3-4 lžíce sádla (lepší je husí, ale vepřové nevadí) 5 hřebíčků lžíce plátkovaných mandlí sůl, bílý pepř lžička červené sladké papriky (dala jsem uzenou).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená husí játra - libamáj
Recept na Pečená husí játra - libamáj: Játra namočíte minimálně na půl hodiny do studeného mléka. Na pánvi rozehřejete sádlo, trochu opečete cibuli nakrájenou na měsíčky a neloupané stroužky česneku. Játra, do kterých napícháte pár hřebíčků vedle cibule orestujete ze všech stran, přidáte mandle, podlijete trochu vodou nebo vývarem a dáte přikryté do trouby. Přesunula jsem do zapékací misky, která má pokličku. Játra by měla být potopena zhruba do poloviny. Pečete cca 30 minut, pak odkryjete a pečete pomalu dál, dokud se neodpaří voda. Na pánvi na trošce odebraného tuku z jater lehce osmažíte lžičku papriky, vymačkáte upečený česnek, přidáte játra spolu s výpekem a chvíli ještě orestujete. Měli jsme opečené brambory s cuketou, dobrá by byla určitě rýže.
Poznámka k receptu na Pečená husí játra - libamáj: dobrota
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená husí játra - libamáj, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 03.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500 g husích jater 300 ml mléka 2 menší červené cibule 3 neoloupané stroužky česneku 3-4 lžíce sádla (lepší je husí, ale vepřové nevadí) 5 hřebíčků lžíce plátkovaných mandlí sůl, bílý pepř lžička červené sladké papriky (dala jsem uzenou)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená husí játra - libamáj,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená husí játra - libamáj - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená husí játra - libamáj
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|