|
Recept na Paštika z dýně
Recept na Paštika z dýně je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Paštika z dýně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
polovina dýně Hokkaidó (cca 300g) 100g husího sádla (výpek z pečínky, nebo i vepřové) 200g másla střední cibulka na jemno nové koření, muškátový oříšek, skořice (vše mleté) sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paštika z dýně
Recept na Paštika z dýně: Rozpůlte dýni, očistěte, lžící vyberte semínka a nakrájejte si ji na malé kostky. Na pánvi na středním plameni si rozehřejte sádlo a dýni opečte dokud mírně nezezlátne. Neměla by vám zhnědnout. Na konci přidejte na jemno nasekanou cibulku a chvíli ji osmažte do průhledna. Taky nesmí zhnědnout. Poté snižte plamínek na minimum a přidejte máslo, koření a sůl. Nejlépe při zakryté pokličce pak nechte dýni úplně změknout. Trvá to asi půl hodiny, můžete přidat trošku vody. Ona se vám ke konci zase vypaří, takže to moc nevadí. Kontrolujte si jestli nemáte moc velký plamen a jestli se vám dýně nechytá. V dýni by mělo být vody dost. Až bude dýně měkká, vše odstavte a směs rozmixujte v robotu, nebo tyčovým mixerem. Dávejte pozor, je to horké!!! Jemný krém pak uchovejte v zakryté misce v lednici (lapá pachy stejně jako máslo!). Nevím jak dlouho vydrží bezpečně na jisto, ale u mě v lednici se bez problémů dařilo uchovat asi týden. Protože jsme zjistili, že nám moc chutná, druhou dávku jsem zavařila. Vychladlou pastu jsem ve šroubovacích menších skleničkách nechala ve vodní lázni přejít varem, vypnula a nechala ve vodě zchladnout. Moc dobře chutná na zapékaných kanapkách se sýrem a s ančovičkou, na topinkách a v „obyčejných“ míchaných vajíčkách s lžící zakysanky, v pórkové polévce, v rizotu. Všude s sebou její použití přinese nevídanou chuť a podle množství i krásnou zlatou barvu.
Poznámka k receptu na Paštika z dýně: Hokkaido je u nás v oblibě a recept na tuto netradiční paštiku se mi moc líbí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paštika z dýně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 14.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: polovina dýně Hokkaidó (cca 300g) 100g husího sádla (výpek z pečínky, nebo i vepřové) 200g másla střední cibulka na jemno nové koření, muškátový oříšek, skořice (vše mleté) sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paštika z dýně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paštika z dýně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paštika z dýně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|