|
Recept na Paštika s vepřovým jazykem
Recept na Paštika s vepřovým jazykem je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Paštika s vepřovým jazykem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřového boku bez kostí,kůže a chrupavek, 0,5 kg vepřových jater, 0,5 kg vepřového jazyka, 3 vejce, 4 dl smetany, 0,5 dl bílého přírodního vína, 150 g polohrubé mouky, 100 g slaniny bez kůže, 80 g cibule, olej na vymazání formy Koření: sůl, pepř bílý, zázvor, špetka skořice a muškátového oříšku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paštika s vepřovým jazykem
Recept na Paštika s vepřovým jazykem: Jazyk uvaříme do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme z kůže a odstraníme chrupavky. Očištěná, žilek zbavená a odblaněná játra opláchneme ve vodě a necháme okapat. Vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme odležet. Játra a bůček umeleme přes desku s otvory 2,5-3 mm, každé maso zvlášť. Slaninu nakrájíme na kostičky a na ní osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a pak obojí pomeleme. Vařený jazyk nakrájíme na menší kostky. Do míchací nádoby dáme umletá játra a rozmixujeme. Po chvíli přidáme vepřové maso, cibuli, část smetany, víno a vejce a dále mixujeme. Pak přídáme sůl, koření, mouku a podle potřeby druhou část smetany a vymícháme pojivou míšeninu řidší konzistence. Nakonec přidáme nakrájený jazyk a ručně zamícháme. Míšeninu plníme do olejem vymazaných forem. Formy dobře uzavřeme, vložíme do vodní lázně a vaříme při teplotě 75-78 stupňů 2-2,5 hodiny. Paštiku necháme do druhého dne ve formách vychladnout, pak vyklopíme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky.
Poznámka k receptu na Paštika s vepřovým jazykem: velmi super,moc dobrý
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paštika s vepřovým jazykem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 14.12.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 1 kg vepřového boku bez kostí,kůže a chrupavek, 0,5 kg vepřových jater, 0,5 kg vepřového jazyka, 3 vejce, 4 dl smetany, 0,5 dl bílého přírodního vína, 150 g polohrubé mouky, 100 g slaniny bez kůže, 80 g cibule, olej na vymazání formy Koření: sůl, pepř bílý, zázvor, špetka skořice a muškátového oříšku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paštika s vepřovým jazykem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paštika s vepřovým jazykem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paštika s vepřovým jazykem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|