RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Paštika s vepřovým jazykem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Paštika s vepřovým jazykem, recepty Paštika s vepřovým jazykem, Paštika, vepřovým, jazykem


Recept na Paštika s vepřovým jazykem

Recept na Paštika s vepřovým jazykem je zařazen v kategorii studená kuchyně. K přípravě Paštika s vepřovým jazykem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřového boku bez kostí,kůže a chrupavek, 0,5 kg vepřových jater, 0,5 kg vepřového jazyka, 3 vejce, 4 dl smetany, 0,5 dl bílého přírodního vína, 150 g polohrubé mouky, 100 g slaniny bez kůže, 80 g cibule, olej na vymazání formy Koření: sůl, pepř bílý, zázvor, špetka skořice a muškátového oříšku..

Paštika s vepřovým jazykem
Zvětšit obrázek

Recept na Paštika s vepřovým jazykem

Recept na Paštika s vepřovým jazykem:
Jazyk uvaříme do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme z kůže a odstraníme chrupavky. Očištěná, žilek zbavená a odblaněná játra opláchneme ve vodě a necháme okapat. Vepřový bok nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme odležet. Játra a bůček umeleme přes desku s otvory 2,5-3 mm, každé maso zvlášť. Slaninu nakrájíme na kostičky a na ní osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a pak obojí pomeleme. Vařený jazyk nakrájíme na menší kostky. Do míchací nádoby dáme umletá játra a rozmixujeme. Po chvíli přidáme vepřové maso, cibuli, část smetany, víno a vejce a dále mixujeme. Pak přídáme sůl, koření, mouku a podle potřeby druhou část smetany a vymícháme pojivou míšeninu řidší konzistence. Nakonec přidáme nakrájený jazyk a ručně zamícháme. Míšeninu plníme do olejem vymazaných forem. Formy dobře uzavřeme, vložíme do vodní lázně a vaříme při teplotě 75-78 stupňů 2-2,5 hodiny. Paštiku necháme do druhého dne ve formách vychladnout, pak vyklopíme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky.

Poznámka k receptu na Paštika s vepřovým jazykem:
velmi super,moc dobrý

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paštika s vepřovým jazykem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kucerova45
  • Datum vložení: 14.12.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Studená kuchyně
  • Suroviny: 1 kg vepřového boku bez kostí,kůže a chrupavek, 0,5 kg vepřových jater, 0,5 kg vepřového jazyka, 3 vejce, 4 dl smetany, 0,5 dl bílého přírodního vína, 150 g polohrubé mouky, 100 g slaniny bez kůže, 80 g cibule, olej na vymazání formy Koření: sůl, pepř bílý, zázvor, špetka skořice a muškátového oříšku.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paštika s vepřovým jazykem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paštika s vepřovým jazykem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paštika s vepřovým jazykem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist