|
Recept na Pastiera Napoletana po česku
Recept na Pastiera Napoletana po česku je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Pastiera Napoletana po česku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
•Těsto: •300 g mouka hladká •200 g máslo •150 g cukr mletý •2 ks žloutek •citronová kůra strouhaná •Náplň: •200 g ječných krup (č.7) •250 ml mléko •strouhaná kůra z 1 citronu •1 PL cukru •špetka soli •500 g tvaroh měkký, propasírovaný •350 g cukr •40 g vanilkový cukr (2 sáčky) •5 ks vajec •150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček •4 KL pomerančového aroma (má být voda z pomerančových květů) •špetka skořice •špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pastiera Napoletana po česku
Recept na Pastiera Napoletana po česku: Už zase se bíží Velikonoce... Napřed (může být i den, dva) v dostatečném množství vody uvaříme kroupy doměkka (asi tak, jako když vaříte do kroupových jelítek Z mouky, cukru, másla, žloutků a kůry vypracujeme na desce křehké (linecké) těsto; uložíme v chladu. Dopředu uvařené kroupy, mléko, cukr, kůru a sůl povaříme 20 minut a necháme vychladnout. V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a vmícháme vše ostatní vč. v mléce povařených krup. Odpočaté těsto vyválíme na plát tloušťky do 10 mm a vyložíme jím (bez vymazání) koláčovou (min. 40 mm hlubokou), nebo dortovou formu. Z odřezků těsta vytvoříme rádýlkem pásky na ozdobu. Náplň nalejeme do těstem vyložené formy a teprve následně těsně nad náplní ořízneme přebývající těsto. Z pásků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku. Pečeme déle než hodinu při 175°C (horkovzdušná trouba).Necháme vychladnout v pootevřené troubě. Poznámka: Zkoušet propečenost špejlí je k ničemu – bude to lepivé pořád, náplň má být vlhká. Pečeme tedy tak dlouho, až je nálpň na dotek skoro pevná. Je vhodné na závěr snížit teplotu, aby se linecké od formy nespálilo. Sami vidíte, že je to voňavé…Dejte si pozor na skořici, Pastiera nemá chutnat jako štrúdl, jak se mi také jednou podařilo Nebuďte líní a tvaroh propasírujte, je to pak poznat. Italky pečou Pastieru na Zelený čtvrtek… V chladu vydrží určitě déle jak týden; lze i zmrazit.
Poznámka k receptu na Pastiera Napoletana po česku: Původní recept je např. zde: http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/ Zde lze zakoupit vodu z pomerančových květů: http://www.cajkorenikuskus.eu/product.php?id_produ... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pastiera Napoletana po česku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 29.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: •Těsto: •300 g mouka hladká •200 g máslo •150 g cukr mletý •2 ks žloutek •citronová kůra strouhaná •Náplň: •200 g ječných krup (č.7) •250 ml mléko •strouhaná kůra z 1 citronu •1 PL cukru •špetka soli •500 g tvaroh měkký, propasírovaný •350 g cukr •40 g vanilkový cukr (2 sáčky) •5 ks vajec •150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček •4 KL pomerančového aroma (má být voda z pomerančových květů) •špetka skořice •špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pastiera napoletana po česku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pastiera Napoletana po česku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pastiera Napoletana po česku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|