|
Recept na „Pajšl“ ze srdíček
Recept na „Pajšl“ ze srdíček je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě „Pajšl“ ze srdíček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vepřová srdíčka bobkový list (3), celý pepř (10) a nové koření (5), masová bujonová kostka (1 – 2) 100 g slaniny 1 cibule kořenová zelenina na kostičky lžíce plnotučné hořčice smetana 33% 2 - 3 lžíce hladké mouky sůl, cukr, citronová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Pajšl“ ze srdíček
Recept na „Pajšl“ ze srdíček: Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka – ne vše), přidáme lžíci hořčice a necháme podusit do měkka. Mezitím si nakrájíme srdíčka na kostičky, přidáme k měkké zelenině. Ve smetaně si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou podle vlastní chuti. Podáváme s knedlíky nebo rýží.
Poznámka k receptu na „Pajšl“ ze srdíček: Sunny.sofi,vďaka, vďaka za recept, ja som robila chybu zrejme v tom, že som piekla iba pliecko a aj to bolo obycajne bez mastných kúskov=bôčik tam asi veľmi chýba, dodáva ten správny šmak a hlavne, na začiatku pečenia som pekáč nezakryla=výsleok suché mäso a chutilo iba psíkovi. A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok. Vďaka, maria
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Pajšl“ ze srdíček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 05.09.2014
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 3 vepřová srdíčka bobkový list (3), celý pepř (10) a nové koření (5), masová bujonová kostka (1 – 2) 100 g slaniny 1 cibule kořenová zelenina na kostičky lžíce plnotučné hořčice smetana 33% 2 - 3 lžíce hladké mouky sůl, cukr, citronová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „pajšl“ ze srdíček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Pajšl“ ze srdíček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Pajšl“ ze srdíček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|