|
Recept na Pagáče pre Danielu
Recept na Pagáče pre Danielu je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pagáče pre Danielu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g hladká múka 2 x Hera príp. iný margarín na pečenie (500 g spolu) alebo aj maslo 3 - 4 KL soli 200 ml kyslá smotana 20 g droždia cca 150 - 200 ml mlieka + 1 KL cukru na kvások 2 žĺtka na potretie 1 vajce na posyp - syr, mak, slnečnica, ľanové semiačko, sezam, kmín - čo máme po ruke.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pagáče pre Danielu
Recept na Pagáče pre Danielu: 250 g margarínu nechávame v chladničke, vyberieme až neskôr. Druhých 250 g včas vyberieme. Droždie dáme do vlažného mlieka s trochou cukru a necháme vzkypieť. Múku osejeme, pridáme do nej pokrájaný zmäklý margarín, kyslú smotanu, vajce, soľ, napučané droždie s mliekom, vypracujeme . Podľa potreby prípadne pridávame mlieko, aby sme dostali pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Snažíme sa o tvar obdĺžnika, ľahšie sa bude skladať. Teraz vyberieme z chladničky druhý margarín (250g) a na slzičkovom strúhadle ho strúhame na cesto. (Je možné mäkký margarín natierať na cesto, ale ide to dosť ťažko - vykysnuté cesto pod nožom "uhýba", preto ja radšej strúham.) natreté cesto prekladáme - tretinu zprava do ľava a zľava do prava. Zopakujeme vaľkanie a prekladanie ešte dvakrát. Vždy sa snažíme pri vaľkání cesto neprederaviť - margarín - tuk aby sa nedostal na povrch. Po poslednom prekladaní vyvaľkáme na cca 1,5 cm, pokrájame na štvorce (4x4 cm), alebo vykrajujeme kolieska - klasický tvar. Ukladáme na peč. papier, necháme stáť na plechu asi 15 min., pečieme pri 200 stupňoch cca 15 minút - sledujeme. Pred pečením potierame rozšľahaným vajcom, posypeme nejakými semiačkami alebo prilepíme polovičku orecha. Robíme väčšie rozostupy, cesto nakynie a pagáčiky sa vyvalia do boku, ale to je žiadúce. Prekladaním získame lístkovanie.
Poznámka k receptu na Pagáče pre Danielu: Danielka sľúbila, že upečie a pridá fotku!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pagáče pre Danielu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 10.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 700 g hladká múka 2 x Hera príp. iný margarín na pečenie (500 g spolu) alebo aj maslo 3 - 4 KL soli 200 ml kyslá smotana 20 g droždia cca 150 - 200 ml mlieka + 1 KL cukru na kvások 2 žĺtka na potretie 1 vajce na posyp - syr, mak, slnečnica, ľanové semiačko, sezam, kmín - čo máme po ruke
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pagáče pre danielu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pagáče pre Danielu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pagáče pre Danielu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|