RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ovocný koláč pečený v remosce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ovocný koláč pečený v remosce, recepty Ovocný koláč pečený v remosce, Ovocný, koláč, pečený, remosce


Recept na Ovocný koláč pečený v remosce

Recept na Ovocný koláč pečený v remosce je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Ovocný koláč pečený v remosce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
100 g moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, pár kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu,1 vejce, špetička soli do sněhu, 1 dl oleje, 2 dl vody, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně, 300 g višní nebo jiného sezónního ovoce, na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana, s cukrem opražené mandlové lupínky, pár višní a meduňka..

Ovocný koláč pečený v remosce
Zvětšit obrázek

Recept na Ovocný koláč pečený v remosce

Recept na Ovocný koláč pečený v remosce:
Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh. Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí, vodu, vše smícháme dohromady a nakonec už jemně vmícháme sníh. Formu remosky si vyložíme papírem na pečení a vlijeme do ní těsto. Aby nám papír lépe držel, tak si odstřihnutý kus můžeme zmuchlat do koule a formu vyložit. Pokud nemáme papír, tak musíme formu vymazat tukem a vysypat např. hrubou moukou. Papír je ale lepší. Poklademe vypeckovanými višněmi nebo jiným ovocem, přiklopíme a pečeme 40 minut. Příště bych dala do formy polovinu těsta, na to ovoce a zbytek těsta a ještě na povrch ovoce. Bylo to tak psáno i v receptu, ale těsto se mi zdálo dost řídké a myslela jsem, že višně propadnou ke dnu. Nepropadly vůbec :-)) Po upečení topné těleso odklopíme, chvíli necháme a pak koláč vyndáme z formy na mřížku. Odstraníme papír na pečení, pocukrujeme, nakrájíme a na talíři dozdobíme dle své fantazie nebo necháme jen jako řezy.

Poznámka k receptu na Ovocný koláč pečený v remosce:
Zdroj receptu: Žena a kuchyně, nyní se časopis jmenuje Kuchyně. Recept je mírně poupravený. Kdo nemá remosku, upeče v nějaké vhodné formě v troubě.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocný koláč pečený v remosce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 09.09.2011
  • Počet porcí: 6 - 7 Remoska o průměru 24 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 100 g moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, pár kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu,1 vejce, špetička soli do sněhu, 1 dl oleje, 2 dl vody, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně, 300 g višní nebo jiného sezónního ovoce, na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana, s cukrem opražené mandlové lupínky, pár višní a meduňka.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocný koláč pečený v remosce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocný koláč pečený v remosce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocný koláč pečený v remosce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist