RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Osvěžující jablkový zákusek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Osvěžující jablkový zákusek, recepty Osvěžující jablkový zákusek, Osvěžující, jablkový, zákusek


Recept na Osvěžující jablkový zákusek

Recept na Osvěžující jablkový zákusek je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Osvěžující jablkový zákusek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vajcia – oddeliť bielky od žĺtkov 300g práškového cukru štipka soli 100ml oleja 100ml mlieka 300g polohrubej múky 1 kypriaci prášok do pečiva 1kg jabĺk – očistiť a nastrúhať na hrubšom strúhadle 1 zlatý klas alebo vanilkový puding – rozmiešaný v 150ml vody ½ ČL mletej škorice 1 ČL hnedého cukru + extra hnedý cukor ak sú jablká kyslejšie alebo ak máte radšej sladšie koláče 1ks smotany na šľahanie (250ml) 2ks kyslej smotany (spolu 400ml) 1 vanilkový cukor.

Osvěžující jablkový zákusek
Zvětšit obrázek

Recept na Osvěžující jablkový zákusek

Recept na Osvěžující jablkový zákusek:
Pripravíme si plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme olej, mlieko a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom a všetko spolu poriadne vymiešame. Do zmesi opatrne zapracujeme sneh z bielkov a vzniknuté cesto vylejeme na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160-170°C cca 30minút. Po upečení dáme opatrne dole z plechu a necháme vychladnúť. Počas toho ako nám bude koláč chladnúť uvaríme si jablkovú plnku. Nadrhnuté jablká dáme dusiť do 200ml vody. Po 5 minútach pridáme vo vode rozmiešaný zlatý klas (resp. vanilkový puding) aj s cukrom a škoricou a opäť privedieme do varu. Potom znížime teplotu a varíme kým kaša nezačne hustnúť, čo ale netrvá príliš dlho. Uvarená kaša nemá byť veľmi hustá – aby sa ľahko rozotierala na smotanovú plnku. Keď je kaša hotová necháme ju vychladnúť. Ja som ju dala do vodného kúpeľa, aby to bolo trošku rýchlejšie. No a pokiaľ kaša chladla, pripravila som smotanovú plnku: šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a následne primiešame opatrne kyslú smotanu. Takéto plnka je kyslejšia a teda ak máte radšej sladšiu pridajte trochu práškového cukru. Teraz môžeme začať s “vrstvením” plniek. Na vychladnutý koláč dame najskôr smotanovú plnku a dame na 20-30minút stuhnúť do chladničky. Potom nanesieme plnku jablkovú a opäť dame do chladničky na 20-30minút. Po stuhnutí môžeme podávať.

Poznámka k receptu na Osvěžující jablkový zákusek:
Koláčik je veľmi osviežujúci a preto je vhodný aj na letné posedenia s rodinou alebo kamarátmi. Ja som tentokrát robila len polovičnú dávku. www.gurman.estranky.sk

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osvěžující jablkový zákusek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gurmanka
  • Datum vložení: 07.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 4 vajcia – oddeliť bielky od žĺtkov 300g práškového cukru štipka soli 100ml oleja 100ml mlieka 300g polohrubej múky 1 kypriaci prášok do pečiva 1kg jabĺk – očistiť a nastrúhať na hrubšom strúhadle 1 zlatý klas alebo vanilkový puding – rozmiešaný v 150ml vody ½ ČL mletej škorice 1 ČL hnedého cukru + extra hnedý cukor ak sú jablká kyslejšie alebo ak máte radšej sladšie koláče 1ks smotany na šľahanie (250ml) 2ks kyslej smotany (spolu 400ml) 1 vanilkový cukor
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osvěžující jablkový zákusek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osvěžující jablkový zákusek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osvěžující jablkový zákusek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist